joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioana Roşca merge mai departe în proba de dublu, la Tinajo

Tenismena originară din Craiova a fost eliminată miercuri în proba de simplu din primul tur la cel de-al treilea turneu ITF Futures desfăşurat în localitatea Tinajo de pe insula Lanzarote, Spania. Ioana Roşca
a fost aproape de o victorie în faţa rusoaicei, Valeria Savinykh(228 WTA), câştigând primul set al confruntării, scor 6-3.La scorul de 3-2 pentru Ioana în setul doi, ploaia a forţat întreruperea meciului timp de două ore, iar la reluare, experienţa jucătoarei din Rusia şi-a spus cuvântul, aceasta reuşind să reducă din handicap şi să se impună în setul decisiv, adjudecându-şi ultimele două seturi ale partidei, scor 6-3, 6-1.

În schimb, Ioana a reuşit să se califice în sferturile de finală la proba de dublu, unde, împreună cu jucătoarea niponă Hikari Yamamoto au trecut de perechea britanică Dominique Covington-Jessica Simpson. Echipa formată din jucătoarea noastră şi tenisemena de origine asiatică a dispus în două seturi de duoul britanic, scor 6-3, 6-3. În faza sferturilor, Ioana şi coechipiera au întâlnit ieri, după închiderea ediţiei, echipa alcătuită din chinezoaica Jia-Jing Lu(345 WTA) şi japoneza Riko Sawayanagi(541 WTA), cea din urmă fiind chiar adversara din optimi a Ioanei, din urmă cu o săptămână, atunci când craioveanca a ajuns în semifinalele probei de simplu în primul turneu de la Tinajo.

Politica