vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul istoric începe să «se închirieze»

Odată cu începerea lucrărilor la centrul istoric al Craiovei, unii dintre deţinătorii spaţiilor comerciale au decis să renunţe la afacere şi să închirieze. Municipalitatea a impus ca faţadele clădirilor din zona care se află în plin proces de restaurare să fie renovate. Momentan, patru spaţii de pe strada Lipscani sunt de închiriat, semn că persoanele care le deţin nu vor să rămână în centrul istoric.

Nu pot să vă spun un preţ, este vorba despre un spaţiu comercial de 200 de metri, are şi subsol, dar acesta mai necesită reparaţii. Veniţi la faţa locului şi discutăm aici.
Ne-a spus la telefon unul dintre proprietari

Un alt proprietar a spus, de asemenea, că vrea să negocieze la faţa locului preţul chiriei, precizând că nu este de acord  cu vânzarea spaţiului.Există însă şi proprietari care spun că reabilitarea centrului vechi va fi ca o mană cerească pentru ei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne-ar încânta să se facă un centru frumos, ca în Bucureşti,  deoarece ar fi în beneficiul nostru, ar fi terase multe aici, lumea ar fi atrasă să viziteze şi magazinele noastre, dar în niciun caz nu am fi de acord să desfiinţăm magazinul nostru sau să-l dăm spre închiriere.
Florea Mariana, proprietara unui magazin de rochii pentru mirese de pe strada Lipscani

Un alt patron a spus că strada Lipscani este prea mică: Nu este o idee bună să se facă terase,cred că nu este nici locul potrivit,este o stradă prea îngustă, sunt acolo pe Unirii terase, acolo arată bine, nu aici.
A declarat acesta

Potrivit declaraţiilor constructorilor, dar şi ale autorităţilor locale, în iarna acestui an, Centrul Istoric al Craiovei ar trebui inaugurat.

Politica