sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Combinatul «Celrom» Severin va fi repornit peste două luni

Combinatul de celuloză şi hârtie ,,Celrom” din Severin va fi repornit în luna aprilie a acestui an după cum ne-a declarat  liderul sindical Gheorghe Talianu. În goana după un loc de muncă,  societatea a fost bombardată  de  către severineni şi nu numai   cu mii de cereri de angajare.   

Celrom Severin, fabrica patronată de omul de afaceri Costi Izvoranu ar putea fi repornită  cu aproape toate utilajele modernizate şi retehnologizate în luna aprilie a acestui an. Liderul de sindicat de la Celrom, Gheorghe Talianu ne-a declarat că până la acestă dată s-au înregistrat în scriptele de la Celrom un număr de peste 3000 de cereri de angajare.

Asta în condiţiile în care pe lângă cei 200 de salariaţi existenţi ar mai fi nevoie de încă 400 de salariaţi:  
Avem peste 3000 de cereri de angajere, de CV-uri. Se triază din ele şi cel mai probabil prioritate vor avea foştii salariaţi. Dar nu este o regulă. Acum se vede importanţa locului de muncă! Salariile nu ştiu cum vor fi, probabil în funcţie de ce ştie omul să facă! Mult, puţin ce mai contează important e că ai acolo lunar nişte bani pentru hrană, întreţinerea la apartament, copii la şcoală şi restul de cheltuieli într-o familie. Sincer să fiu cred că se vor face în jur de 400 de angajări. Înainte de pornirea combinatului 100, apoi serii de 50 de angajări că nu le poţi face pe toate odată.
Ne-a declarat liderul sindical Gheorghe Talianu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Singura secţie din Celrom care  mai necesită lucrări de modernizare şi retehnologizare este ,,Maşina de Hârtie” considerată inima Celromului. Celelalte secţii, Semiceluloză şi Carton Ondulat sunt apte de repornire.

Sunt gata secţiile Semiceluloză şi Carton Ondulat, am terminat acolo toată retehnologizarea. Mai avem de făcut mici îmbunătăţiri la secţia Maşina de Hârtie, inima combinatului, cum îi spunem noi. Mai se schimbă o sită, ceva pe partea electrică se mai modernizează în aşa fel încât să fie automatizată. Eu şi domnul patron Costi Izvoranu considerăm că în luna aprilie a acestui an vom reporni combinatul şi vom da drumul la producţie. Am aprovizionat şi aprovizionăm cu lemne, materia primă. Zilnic ne intră câte 5 maşini cu lemne pe poarta combinatului. Când pornim o să avem stoc de lemne pe 2 luni. Şi mergem în paralel cu producţia şi aprovizionarea. Contracte avem şi la intern şi la extren. E bine că şi vremea ne ajută.
Ne-a mai declarat liderul de sindicat de la Celrom, Gheorghe Talianu

Politica