vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au minţit că sunt «amărăşteni»

Un număr de 235 de beneficiari ai ajutorului social, în baza Legii 416/2001 au fentat statul în anul 2013, încasând pe lângă venitul respectiv şi subvenţiile pentru animale şi terenuri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, aceştia fiind somaţi să înapoieze contravaloarea ajutoarelor sociale. Directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţii Sociale Mehedinţi, Loredana Ţânţăreanu a declarat că un număr de 235 de persoane din mai multe localităţi din Mehedinţi au încasat ilegal ajutorul social în 2013, instituţia urmând să facă toate demersurile pentru recuperarea debitelor.

Din 6800 de beneficiari ai Legii 416 din Mehedinţi avem 235 de persoane care au încasat bani de la APIA cât timp aveau şi ajutor social. Aceste debite se ridică la 165 000 lei. Se vor suspenda de la plată, se vor trimite comunicări acestor persoane şi le aşteptăm la sediul AJPIS pentru a plăti tot debitul.
A explicat Loredana Ţânţăreanu

În fapt, persoanele vizate pot fi acuzate şi de fals în acte, întrucât, în dosarul întocmit pentru obţinerea ajutorului social nu au declarat că au suprafeţe de teren şi că încasează subvenţii de 3 şi legea specifică explicit acest lucru.
Spre exemplu, un bărbat din comuna Butoieşti, acolo unde sunt cele mai multe cazuri de persoane care au încasat ilegal ajutorul social, a obţinut în anul 2013, aproximativ 2800 lei – ajutor social şi aproape 2500 lei de la APIA. Consilierul superior din cadrul AJPIS Mehedinţi, Valentina Ianc, a explicat cum s-au descoperit neregulile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În anul 2013, în luna noiembrie, APIA ne-a furnizat baza de date cu toţi beneficiarii la nivelul judeţului Mehedinţi, care au depus cereri de subvenţie la APIA. La activitatea de control intern a Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii şi Inspecţii Sociale s-au intersectat bazele de date de la APIA cu beneficiarii de ajutor social identificându-se beneficiari care nu au declarat acest venit. Obligaţia beneficiarului de ajutor social este de a declara în termen de 15 zile orice modificare intervenită în structura veniturilor.
A spus Valentina Ianc

Principalele comune în care s-au înregistrat nereguli în rândul beneficiarilor de ajutor social sunt Butoieşti, Jiana, Punghina, Salcia, Şişeşti, Tâmna, Vânjuleţ, Vrata, Godeanu, Gârla Mare şi Floreşti. În cazul în care cele 235 de persoane nu se vor prezenta la AJPIS pentru a înapoia debitele, datele lor vor fi trimise la Administraţia Fiscală, care va începe demersurile pentru executarea silită.

Politica