vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a IV-a se încinge! Bistreţul are un nou sponsor şi vrea la baraj

Dacă până acum la Bistreţ rezultatele au venit doar ca un bonus, nu acestea fiind ţelul propriu-zis, din primăvară, modul de abordare a partidelor va fi unul total diferit. Datorită unei siguranţe financiare oferite de acostarea unor noi sponsori, formaţia din Bistreţ şi-a propus titlul de campioană judeţeană pentru acest sezon. Graţie ajutorului lui Ilie Balaci, care a reuşit să pună în legătură echipa din Bistreţ cu un sponsor din Bucureşti, satul natal al „minunii blonde” are de acum o formaţie ce nu mai joacă fotbal doar din plăcere, ci are gândul la performanţă. Altfel, întăririle nu au venit doar pe partea financiară. Bazele unei promovări nu stau doar în siguranţa banilor, principalii protagonişti ai performanţei, cei care pun lucrurile în mişcare, fiind jucătorii. La acest capitol, Bistreţul a reuşit să coopteze în lot fotbalişti ce pot ajuta echipa să îşi realizeze obiectivele propuse.

Mădălin Tâmplaru, Cândea Geani, Gabi Ionescu şi Mădălin Bârlea sunt cei patru crai care au venit să pună umărul la proiectul numit Dunărea Bistreţ. Toţi cei enumeraţi anterior sunt fotbalişti profesionişti care au evoluat pentru formaţii de Liga a III-a şi a II-a, deci reprezintă transferuri de elită pentru fotbalul judeţean. Echipa din Bistreţ deţinea deja jucători care au activat la cel mai înalt nivel din România, veteranii Naicu şi Mieilă, iar experienţa celor doi se va îmbina perfect cu prospeţimea noilor achiziţii. Campania de transferuri a Bistreţului se anunţă prosperă, iar dacă la Balş nu vor fi rezolvate problemele financiare cât mai urgent, este posibil ca în luna februarie, să fie aduşi de Victor Naicu, actualul tehnician al FC Balş, trei-patru jucători la Bistreţ, împreună cu înregimentarea acestuia în funcţia de director tehnic, păstrându-şi şi calitatea de jucător. De altfel, Dunărea Bistreţ va avea sub observaţie în acest timp şi câţiva jucători tineri care sunt în probe. Ieri, la ora 15.30 a avut loc reunirea lotului, pe stadionul „Elpreco” din apropierea Craiovei, iar pregătirile de iarnă urmează a se desfăşura numai pe plan local. Formaţia din Bistreţ nu va perfecta niciun cantonament, dar va disputa o serie numeroasă de amicale.

Avem gânduri serioase pentru sezonul de primăvară. Ne-am schimbat obiectivul şi acum vrem să atacăm promovarea. Am reuşit să aducem prin filiera Ilie Balaci un sponsor important din capitală, care împreună cu câteva societăţi agricole din zonă ne vor asigura potenţialul finaciar, şi am reuşit să cooptăm în lot patru jucători cu experienţă la nivelul ligilor inferioare. Avem opţiunea să mai aducem şi câţiva jucători de la Balş, dacă echipa de acolo nu îşi va rezolva problemele finaciare, iar cu lotul pe care îl vom forma în această iarnă, suntem siguri că avem şanse mari să prindem barajul. În acest moment avem în jur de 25 de jucători în lot, dar este posibil să mai plece. Cine dovedeşte că poate rămâne, va fi păstrat. Avem nevoie de concurenţă pe posturi, pentru a ne menţine jucătorii interesaţi, să vadă că trebuie să joace pentru a prinde un loc de titular. În privinţa pregătirii aceasta se va desfăşura local, nu vom pleca în cantonament, dar începând cu luna februarie vom susţine câte două jocuri amicale pe săptămână. Până acum am fixat jocuri de verificare cu CS Podari pe 25 ianuarie, un triunghiular cu echipa de Liga a V-a din Malu Mare şi Atletico Zănoaga pe 2 februarie şi pe 8 februarie cu FC Balş. Noi le dorim succes contracandidatelor, dar ţin să îi anunţ că vor avea parte de o nucă tare la Bistreţ. Vom practica un fotbal curat, iar cel mai bun are dreptul să câştige, dacă vom fi noi cei care ne vom impune şi vom merge la baraj, va fi extraordinar, dacă nu, ne vom mulţumi cu ce am reuşit şi îi vom felicita pe cei care au reuşit să se califice.
A declarat, pentru „Ediţie Specială”, preşedintele clubului din Bistreţ, Naicu Daniel

Policlinica Buna Vestire Craiova

Baza sportivă va fi gata pentru Liga a III-a în vară

Despre baza sportivă, dacă aceasta va fi în stare să susţină meciurile de Liga a III-a, preşedintele clubului a spus: Într-adevăr, în acest moment, pe stadionul din Bistreţ nu se pot disputa meciuri de Liga a III-a, dar până la vară avem promisiuni că baza sportivă va intra în rigoare cu normele eşalonului trei. În primăvară vor începe lucările pentru îmbunătăţirea gazonului, modernizarea vestiarelor, precum şi construirea unor tribune. Terenul nu va mai reprezenta o problemă la vară, dacă noi reuşim să ajungem şi să trecem de baraj.
A precizat Naicu Daniel

O altă problemă pentru Bistreţ o va reprezenta postul de portar, deoarece la sfârşitul acestei săptămâni, titularul incontestabil dintre buturi, Firulescu Andi, va pleca să dea probe pentru o echipă de primă ligă din Insulele Feroe, iar dacă acesta va corespunde cerinţelor clubului nordic, va spune la revedere fotbalului doljean. Dunărea Bistreţ a încheiat sezonul de toamnă pe locul doi, la egalitate de puncte cu Dunărea Calafat şi cu unul mai mult faţă de CSO Filiaşi, dar în retur va avea avantajul disputării pe teren propriu a meciurilor directe cu cele două. 

Politica