sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul prefect de Olt: „Există mecanisme prin care cei vinovaţi pot şi vor fi traşi la răspundere”

Angela Nicolae (40 ani), prefectul judeţului Olt învestit în funcţie, după ce vechea echipă de conducere a fost revocată în urma scandalului generat de crimele de la Caracal, a făcut vineri, 2 august 2019, primele declaraţii, scrie adevărul.ro, ea afirmând că insituţiile trebuie lăsate să-şi facă treaba. „Sunt conştientă de complexitatea funcţiei şi de contextul actual. Doresc să fiu un factor de unitate, stabilitate, de echilibru, de profesionalism şi de transparenţă. Vreau o colaborare benefică cu toate instituţiile şi autorităţile publice şi cu toate instituţiile teritoriale. (…). La nivel local se înregistrează, în prezent, o percepţie negativă la adresa autorităţilor şi instituţiilor statului, o neîncredere dublată de nemulţumire, furie, disperare, neputinţă, toate generate de evenimentele de la Caracal. (…) Haideţi să lăsăm instituţiile să-şi facă treaba. Există mecanisme prin care cei vinovaţi pot şi vor fi traşi la răspundere“, a spus noul prefect, conform sursei citate, care a anunţat şi că Prefectura Olt a făcut obiectul unui control inopinat al Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne. „În perioada 27 iulie – 1 august, la sediul instituţiei prefectului a avut loc un control, s-a aflat corpul de control al ministrului Afacerilor Interne, control inopinat. Aşteptăm raportul cu recomandările, dacă este cazul, aici corpul de control a găsit un aparat profesionist, oameni buni, muncitori, care-şi fac treaba, a fost prima remarcă a acestui corp de control, rămâne de văzut ce recomandări ne vor face. Sunt foarte multe de făcut, ne confruntăm şi cu pesta porcină…“, a mai spus Nicolae.

Ea a făcut apel la calm: „Să nu uităm că apelul 112 salvează vieţi. Dacă apelăm 112 pentru a adresa injurii operatorilor, ţinem linia telefonică ocupată pentru un alt copil, pentrru o femeie în nevoie, pentru o mamă, pentru un tată, pentru copiii noştri, pentru sora şi fratele nostru care ar avea nevoie de ajutor. Este un apel la calm, haideţi să-mi fiţi parteneri în acest demers“.

Angela Nicolae este primul prefect femeie al judeţului Olt, scriu jurnaliştii de la adevărul, şi are o experienţă de 17 ani ca funcţionar public, până în 2010 lucrând în cadrul Casei de Pensii Olt (instituţie în care soţul său ocupă în prezent un post de director-adjunct), iar în ultimii nouă ani, în cadrul Consiliului Judeţean Olt. Angela Nicolae vine pe funcţia de prefect al judeţului Olt din postul de şef al Serviciului Resurse Umane şi Managementul Unităţilor Sanitare din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica