vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandra, cenuşă. Luiza, de negăsit

DIICOT a anunţat, sâmbătă, ceea ce o ţară întreagă nu ar fi vrut să audă. Alexandra, copila de 15 ani, din Dobrosloveni, Olt, a fost ucisă şi arsă de Gheorghe Dincă. Asta indică rezultatele de la Medicina Legală, dar familia ar urma să ceară o contraexpertiză internaţională. Între timp, anchetatorii încearcă să afle ce s-a întâmplat cu Luiza, fata de 18 ani, din Dioşti, Dolj, care şi ea ar fi fost ucisă, aşa cum susţine criminalul din Caracal.

Procurorii DIICOT, de la Structura Centrală, cei care au preluat cazul din Caracal, au anunţat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că oasele găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, copila de 15 ani din Dobrosloveni.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei”, se arată în comunicatul DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Familia ar urma să ceară o contraexpertiză internaţională pentru aflarea adevărului, după cum susţine unchiul fetei, Alexandru Cumpănaşu.

Duminică, anchetatorii au făcut noi cercetări în casa lui Dincă. Luiza Mihaela Melencu, fata de 18 ani din Dioşti, Dolj, dispărută în aprilie şi pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a răpit-o şi ucis-o, este de negăsit. După verificări, podul casei a fost sigilat.

Cu o zi în urmă, anchetatorii au ridicat fragmente osoase şi probe biologice, care urmează a fi analizate.

Pe de altă parte, de pe un câmp situat între Caracal şi Craiova, aproape de locul unde a fost căutat telefonul Luizei, la indicaţia unei femei, au fost găsite mai multe haine. Anchetatorii au stabilit însă că nu ar aparţine fetei dispărute, dar vor fi expertizate în continuare.

Gheorghe Dincă ar fi spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris şi în cazul Alexandrei, iar apoi a aruncat cadavrul în Dunăre.

Sursele judiciare au declarat, pentru mediafax.ro, că ucigaşul a spus că a pus cadavrul Alexandrei în butoi, iar deasupra a mai pus vaselină, carton bitumat şi cârpe, pentru a creşte temperatura.

Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă, a declarat sâmbătă că bărbatul a spus că a crezut că cele două adolescente Alexandra şi Luiza erau prostituate.


„Şi-a menţinut declaraţiile (că le-a omorât pe cele două fete – n.r.), a dat indicii pentru a se lămuri cazul. Deci a cooperat, pe scurt. (…) Luiza şi Alexandra nu erau prostituate. El a crezut că sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu ele. Susţine că sunt doar două victime. A cooperat cu organul judiciar, a dat indicii şi ancheta are un curs favorabil”, a precizat Lascoschi, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Politica