vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul Expoziţional Călimăneşti, concesionat asiaticilor

Al doilea centru expoziţional ca mărime după Romexpo îşi găseşte, în sfârşit, utilitatea. După 5 ani cât a stat nefolosit, centrul de la Călimăneşti va deveni un important depozit en  gros cu vânzare pentru mărfurile din Asia şi Orient. Firma care a închiriat cei 20 de mii de mp pe 5 ani susţine că va fi o afacere de succes care se va dezvolta şi va ridica nivelul economic din judeţul Vâlcea.

Din 2010, de la inaugurare şi până în prezent, Centrul Expoziţional de la Călimăneşti, care a costat aproape 12 milioane de euro, a găzduit doar două revelioane şi o petrecere de zumba. A generat pierderi mari pentru primărie şi consiliul judeţean prin impozite şi costuri de întreţinere. Acum poate deveni un important centru comercial en gros pentru mărfuri din China, Hong Kong, India, Dubai, Qatar şi Arabia Saudită. Totul cu ajutorul firmei care a închiriat întreg ansamblul şi spune că are relaţii comerciale cu firme mari din aceste ţări.

Se vor amenaja, în cele 5 pavilioane de peste 20 de mii de mp, spaţii de prezentare,vânzare şi depozitare de mărfuri de larg consum, industriale dar şi servicii. Pentru asta, firma care a încheiat contract pe 5 ani va plăti 40 de mii de euro pe an, chirie, plus 45 de mii de euro taxe şi impozite. La asta se adaugă plata utilităţilor, întreţinere şi salarii pentru cel puţin 130 de noi angajaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Sursa: digi24.ro

Politica