vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cardul de sănătate, fără probleme la 1 mai

Cardul de sănătate a devenit, de vineri, instrumentul de validare și decontare a serviciilor medicale prevăzute în pachetul de bază, pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani.
Conform Casei Naționale de Asigurări de Sănătate(CNAS) nu au existat probleme în prima zi de funcționare a noului sistem, deși numărul celor care și-au ridicat până acum cardul este unul destul de redus.
"În primele ore de funcționare a sistemului, cardul de sănătate nu a creat probleme pacienților. În prima zi de funcționare a cardului național de sănătate, casele de asigurări s-au organizat pentru a urmări modul în care funcționează acest sistem și pentru a răspunde solicitărilor venite din partea asiguraților și a furnizorilor de servicii medicale", arată comunicatul emis de CNAS.

Președintele CNAS, Vasile Ciurchea, a spus că CNAS va fi atentă la modul în care furnizorii de servicii medicale de sănătate utilizează cardurile, pentru a nu crea neplăceri pacienților.

“Adresabilitatea pacienţilor, aşa cum era de aşteptat, este mai mică în această perioadă.Cu toate acestea, vom monitoriza în continuare foarte atent modul în care furnizorii de servicii medicale utilizează cardul de sănătate, pentru a ne asigura că pacienţii au acces neîngrădit la serviciile de care au nevoie. Casele de asigurări vor raporta periodic sau ori de câte ori au de semnalat o problemă, pentru a găsi rezolvarea în cel mai scurt timp, fără a crea disconfort pacienţilor”, a declarat Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS. De asemenea au fost efectuate primele internări în spitale validate cu cardul de sănătate, dar și în urma verificării asiguratului în sistem, în cazul în care acesta nu a intrat în posesia cardului de sănătate.
Toate servicile medicale care nu vor fi validate cu cardul de sănătate vor fi monitorizate separat pentru a le analiza şi a accelera predarea cardurilor către asiguraţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a se asigura că introducerea cardului naţional de sănătate nu creează probleme asiguraţilor, reprezentanţii caselor de asigurări au fost prezenţi în judeţ la furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice.

Politica