vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DOUĂ INIŢIATIVE DE URMAT, INDIFERENT DE CONOTAŢII ŞI COMENTARII

La sfârşitul săptămânii trecute, senatorul Darius Vâlcov a iniţiat şi realizat o acţiune de aducere a 50 de pensionari la Bucureşti, bineînţeles din colegiul său.
În săptămâna 2-6 iunie senatorul a strâns haine şi jucării de la slătineni (copii şi parinţii lor) şi a dăruit aceste lucruri copiilor şi familiilor mai sărace din comunele din nordul judeţului, bineînţeles din colegiul său.
Spunem de fiecare dată “bineînţeles din colegiul său“ pentru că acest lucru este adevărat – face ceva pentru oamenii care l-au votat.
Un spirit cârcotaş spune că ar fi acţiuni politice, de propagandă politică. Posibil aşa să fie. Dar le-a facut.

Judeţul Olt are mulţi parlamentari- 12 deputaţi şi senatori. Dacă fiecare parlamentar ar face acest lucru în colegiul său ar fi foarte bine.
La acţiunea care a vizat strângerea de ajutoare s-au adunat foarte multe haine (de menţionat că hainele au fost spălate şi călcate), jucării şi dulciuri. Unele voci susţin că o parte dintre bunuri au fost cumpărate cu bani de la cabinetul senatorial al lui Vâlcov.
La acţiunea cu pensionarii au fost duşi la Bucureşti 50 de oameni care au avut parte de vizite la Palatul parlamentului, Palatul Voievodal Curtea Veche şi biserica, Muzeul de Istorie, apoi au admirat minute bune picturile româneşti de la Muzeul de Artă precum şi superbul restaurant Carul cu Bere.
Vizita a început la Palatul Parlamentului, acolo unde s-au întâlnit cu senatorul, făcând apoi un tur prin Casa Poporului.

Referitor la această acţiune senatorul a declarat, într-o postare, pe o reţea de socializare:
Ieri am avut plăcerea de a mă întâlni cu 50 de pensionari din Slatina, la Senat. Am dorit să le ofer bucuria de a vizita Palatul Parlamentului, unde majoritatea dintre dumnealor îşi doreau să ajungă de foarte mult timp. Eu şi echipa mea ne-am dorit să le facem ziua cât mai frumoasă. Când s-au aşezat pe scaunele din piele ale Senatului şi s-au simţit parlamentari pentru o zi, au avut şi câteva propuneri legislative.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă acţiunea de strângere de lucruri pentru copiii din nordul judeţului poate fi considerată o acţiune de campanie politică, Darius Vâlcov a afirmat:
Sunt sute de jucării şi dulciuri, sunt tone de haine, spălate şi călcate, m-aş bucura ca şi episcopia şi o.n.g.-urile să facă acelaşi lucru, dar din păcate stăm cu toţii şi vedem că nu se întâmplă nimic. Poate fi considerat un gest politic, cum doriţi, dar eu fac din toată inima. Am reuşit două lucruri: să aducem zâmbete pe chipurile unor copii, iar copiii slătineni au învăţat să fie darnici.

Acţiunea s-a numit: ‘’Împreună îi învăţăm să zâmbească”.
Pentru a răsplăti mobilizarea copiilor şi a părinţilor, în acelaşi timp, senatorul a invitat  copii clasei a IV-a B de la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” şi preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr.4 Slatina, grupa mare A, cu accesul gratuit şi consumaţia la un film difuzat în cadrul cinematografului de la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.
Au fost făcute 3000 de pachete pentru copiii din familiile defavorizate din mediul rural. Bucuria a fost de ambele părţi: copiii pentru jucării, părinţii pentru hainele şi dulciurile copiilor.
Darurile au fost distribuite în 16 comune din nordul judeţului.

Bucuria unora dintre copii era emoţionantă, pentru unii dintre ei era prima dată când primeau daruri.
Dacă toţi parlamentarii ar urma acest exemplu, la o simplă socoteală 600 DE PENSIONARI ar merge la Bucureşti, unde ar vedea Casa Poporului, ar vizita muzee, ar manca la Carul cu Bere, într-un cuvant s-ar simţi bine.
Dacă toţi parlamentarii ar urma acest exemplu câteva ZECI DE TONE de haine, jucării şi dulciuri ar ajunge în 192 de comune.
BINEÎNŢELES ÎN COLEGIILE LOR ELECTORALE.

Să nu uităm, Darius Vâlcov a fost primar, cunoaşte nevoile şi plăcerile mici şi nu foarte costisitoare ale oamenilor.
Acest material ar putea fi terminat cu o fraza a acestui senator: “Aceste întâlniri ar trebui organizate mult mai des pentru ca oltenii să poată discuta deschis cu cei pe care i-au ales.“
O idee, de urmat şi de ceilalţi.

Politica