sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au ales să meargă pe mână moartă cu Tăriceanu

Deputaţii liberali de Mehedinţi Mihai Stănişoară, Viorel Palaşcă şi Ion Cupă au surprins  zilele trecute un judeţ poate chiar o ţară întreagă. Respectivii au anunţat că părăsesc PNL–ul şi trec în barca lui Tăriceanu într-un moment în care partidul avea nevoie de unitate mai mult ca oricând, având în vedere iminenta întărire a dreptei prin alianţă cu PDL. Deputatul liberal mehedinţean Viorel Palaşcă, a declarat că principalul motiv pentru care aderă la Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale al lui Tăriceanu, este acela că nu susţine fuziunea PNL cu PDL.

Acest lucru este legat de faptul că eu sunt în Partidul Naţional Liberal de foarte mulţi ani, am activat aici şi mai este legat de faptul că votul pe care eu l-am primit eu în calitatea de deputat în 2012, mă obligă practic să fiu împotriva unei fuziuni sau alăturări de Partidul Democrat Liberal şi de Traian Băsescu.
A declarat Viorel Palaşcă

El a mai spus că este de părere că numărul parlamentarilor liberalilor care vor adera la acest ONG va fi mai mare .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu siguranţă acest număr va creşte pentru că ştiu starea de spirit a colegilor parlamentari. Eu sper ca tot acest grup să îşi desfăşoare activitatea în primul rând în interiorul Partidului Naţional Liberal şi practic acest punct de vedere să fie unul  însuşit de congresul care va fi pe 29 iunie.
A mai spus Palaşcă

Deputatul liberal a mai arătat că speră ca PNL să fie condus de Călin Popescu Tăriceanu, după congersul de la sfârşitul lunii iunie. ,,Cred  că dacă domnia sa (n.r. Călin Popescu Tăriceanu) ar candida în cadrul Congresului PNL ar întruni un număr suficient de sufragii.”, a conchis Palaşcă.
Şi deputatul liberal Mihai Stănişoară s-a  alăturat  Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu.  El susţine că  mişcarea este “un câştig pentru liberalismul autentic” şi că se vor mai alătura parlamentari, aleşi locali şi reprezentanţi ai societăţii civile. Stănişoară  a declarat că a decis să adere la Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale pentru “a susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în Romania”, aşa cum a făcut când a decis să intre în Partidul Naţional Liberal, la începutul anului 2013.

Apreciez că este un semn de seriozitate politică existenţa Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale. Sunt un om responsabil şi serios şi vă spun foarte clar şi deschis că acest Grup de Iniţiativă va fi un câştig pentru liberalismul autentic din România.
A spus Stănişoară

Totodată, el crede că numărul parlamentarilor PNL care vor adera la Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberal ar putea depăşi 25, urmând să se alăture şi aleşi locali liberali, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. Deputatul de Mehedinţi a transmis şi un mesaj ferm liberalilor care nu sunt decişi să îl urmeze pe Tăriceanu  în Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberal, considerând că principalul scop al mişcării este acela de a câştiga încrederea electoratului de dreapta.

Le spun clar şi răspicat colegilor mei,  nu aşa ne vom recâştiga poziţia pe care o merităm în societatea românească. Le spun amical şi sincer celor care vor să conducă mişcarea liberală din România,  trebuie să dovediţi că sunteţi liberali autentici, şi aceasta nu doar prin vorbe, ci şi prin fapte. Fiecare cetăţean cu simpatii de dreapta din această ţară, pentru a ne acorda votul său, trebuie să primească de la noi un mesaj clar despre cum îi vom sprijini pe cei care aduc valoare adăugată acestei ţări, despre cum vom stimula initiaţiva individuală, despre cum îi vom ajuta pe salariaţi şi pe antreprenori deopotrivă să câştige mai mulţi bani pentru a relansa consumul, despre cum vom dezvolta agricultura de care depinde aproape jumătate din locuitorii acestei ţări, despre cum vom ocroti societatea civilă şi drepturile omului. Despre toate acestea, da, trebuie să vorbim dragi colegi liberali.
A mai spus deputatul liberal Stănişoară

Referitor la plecarea lui Stănişoară din PNL către Tăriceanu, seniorul liberal Mircea Ionescu Qintus a spus o propoziţie scurtă: ,,Stănişoară e liberal cum sunt eu udemerist”.
Iar  preşedintele interimar al PNL Klauss Iohanis crede că cei care au plecat din PNL nu sunt altceva decât nişte politicieni ,,frustraţi” .

Politica