marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu a lansat un nou tir virulent! Rotaru, LPF și deținătorii de drepturi, în vizorul patronului FCU Craiova!

Adrian Mititelu a avut un nou atac vehement la adresa rivalului local. De furia finanțatorului celor de la FCU n-au scăpat nici Gino Iorgulescu, nici cei care dau bani din drepturi TV. Adrian Mititelu a fost invitat la Gsp Live.

Întrebat de Costi Ștucan dacă i-ar vinde clubul lui Rotaru, acesta a spus: „Ca principiu, nu am nimic cu Rotaru, ca și adversar, ca și concurent. Dar având în vedere cât rău mi-a făcut Rotaru mie și familiei mele devine o chestiune de demnitate. Poate mă credeți nebun! Gândiți-vă că Rotaru mi-a blocat 7 ani de zile toate afacerile. Ce a zis Rotaru: cum îl distrugem pe Mititelu. Să-I facem litigii la propritățile pe care le are.

Mi-a contestat dreptul de construire, mi-a băgat firmele în faliment prin interpuși, a cumpărat oameni care au lucrat la mine, i-a pus să facă nebunii și a vurt să-mi vândă terenurile de milioane la prețuri derizorii”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PAtronul FCU Craiova a vorbit și despre imixtiunea politicului în fotbal: „Salvarea mea a fost câștigarea alegerilor de Klaus Iohannnis, dacă rămânea Ponta treceau cu șenilele peste mine. Ponta i-a cerut Olguței Vasilescu să mă abandoneze și să pună în practică noul proiect. Fostul șef al SRI Maior a fost cel care s-a implicat în achitarea lui Dragomir și Sandu. La vremea aia, Gino Iorgulescu era anchetat de DIICOT într-un dosar adevărat. Și l-au spălat, i-au dat o achitare și l-au instalat președinte LPF. Și acum în fotbalul românesc există o instalare mafiotă. Gino are al treilea mandat, desi scrie clar în statut că nu poți avea decât două mandate”.

Conducătorul FCU Craiova consideră că cluburile din Liga 1 ar trebui să primească mult mai mulți bani din drepturile TV: „S-au plătit ieri sau alaltăieri o mare parte din sumele de bani din drepturi TV. Oricum e o nebuloasă cu aceste drepturi, am vorbit puțin și au început unii să-mi dea unele sfaturi. Dar nu înțeleg de ce oamenii din fotbal prefer să tacă. Se pot obține mai mulți bani. S-a creat o minciună, ne țin sub papuc.

Publicitate a crescut, acțiunile firmelor de cablu au crescut enorm. Fotbalul e pe un trend ascendant, loturile echipelor arată bine, stadionaele sunt mult mai frumoase. Ce ne trebuie noi intemediari de la Ligă pentru a vinde drepturile TV. Asta e ca chestia aia cu țăranii care produc roșiile și le vând alții la piață. Intermdierea asta ascunde altceva, credți-mă! Nu e treabă serioasă și nici nu accept, i-am spus și lui Iustin, un băiat pe care-l apreciez. Liga mănâncă 4 milioane de euro pe an, e posibil așa ceva. Eu, club, primesc 1.3 milioane de euro, iar liga mănâncă 4 milioane, păi președintele are 25.000 euro brut. Pentru ce, ca să administreze un contract de drepturi TV? O data pe an face un contract pe drepturi TV și p-ăla îl face prost. Trebuie vândut sediul Ligii, închiriat la Federație un colt.

Rămâne Iustin, un tip foarte bine pregătit, cu 2-3 secretare, iar cei 3 milioane pe care îi economisim să meargă la cluburi. Iar negocierile din drepturile TV să le facă 2-3 reprezentanți ai cluburilor. Păi ce afaceri a făcut la viața lui Gino Iorgulescu să ne vândă nouă drepturile TV.. Mai bine îl pui pe Șucu să negocieze drepturile TV”.

„Cineva de la deținătorul de drepturi m-a sunat să îmi sugereze cum să votăm la Adunarea Generală în privința drepturilor TV. Au contract până în 2024, dar vor să-l prelungească de acum până în 2026. Eu nu vreau să fiu fraierul nimănui. Avem până în 2024 contract, tragem de el, dar de atunci încolo vrem o altă abordare. Părerea mea e că se pot încasa cel puțin 4-5 milioane de euro pe an. Logica mea spune că se încasează mai mult de intermediary. Ce mă deranjează, că toți ne iau de proști. Care e rețeta: televiziunile și-au făcut emisiuni, aceștia spun că costă foarte mult, iar noi să rămânem sub papuc, să zicem bine că ne dau ăștia bani. Acești bani nu ar veni în buzunarele patronilor, ci la cluburi, und ear putea să vină jucători mai valoroși și s-ar întâmpla acel fenomen din 2007-2010, când noi am avut echipe în cupele europene. Pentru că atunci patronii erau mai bogați, aduceau jucători experimentați și d-asta au ajuns echipele în cupele europene”, a mai spus Mititelu la GSP Live.

Politica