marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tată și fiu, foști colegi la Detașamentul de Pompieri Motru

Doi pompieri, tată și fiu, au fost colegi la Detașamentul de Pompieri Motru, din județul Gorj. Crinel și-a pus 30 de ani din viață în slujba oamenilor, iar la sfârșitul lunii martie a decis să se retragă, dar a lăsat responsabilitățile meseriei în mâinile fiului său, Laurențiu.

„La sfârșitul lunii martie a acestui an am decis că a venit momentul să-i predau ștafeta fiului meu. La vârsta de 50 de ani, 30 petrecuți în slujba semenilor, am hotărât să intru în familia pompierilor în rezervă. Sunt fericit că fiul meu a ales această meserie și că am reprezentat un model pentru el. Cred că este visul oricărui părinte. I-am insuflat dragostea pentru oameni încă de când era mic și niciodată nu am fost mai fericit ca în momentul în care mi-a spus: Tată, eu vreau să fiu pompier! Vreau să-mi ajut semenii, așa cum o faci și tu!”, a spus  Crinel.

Laurențiu are 22 de ani şi o dorinţă acerbă de a-i călca pe urme tatălui său. Tânărul și-a petrecut copilăria printre maşinile de pompieri, știind, încă de mic, denumirile autospecialelor de intervenție și specificul fiecăreia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Visul meu a fost să particip la intervenții alături de tatăl meu… și s-a împlinit. Atunci când eram mic, eram fascinat când îmi povestea cum acționează pompierii, cum luptă în fiecare secundă să-și salveze semenii. Am știut, atunci, că asta voi face și eu”, a dezvăluit Laurențiu.

Politica