marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copiii din județul Vâlcea vor putea merge la colindat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat că sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura cu o serie de restricții în județul Vâlcea. Astfel, copiii vor putea merge la colindat doar dacă vor fi pregătiți să respecte regulile impuse de autorități.

Dacă vor să îi lase pe cei mici la colindat, vâlcenii trebuie să le explice cât de important este să respecte regulile din județ.

„Comitetele locale  pentru situații de urgență din toate localitățile județului au obligația de a lua toate măsurile prevăzute în H.G. nr. 1065/11.12.2020, pentru desfășurarea în condiții de siguranță a datinilor și obiceiurilor sărbătorilor de iarnă, fără a se limita însă doar la acestea, respectiv: interzicerea constituirii de grupuri de colindători mai mari de șase persoane care nu fac parte din aceeași familie; interzicerea deplasărilor colindătorilor în intervalul orar 23:00 – 05:00; purtarea obligatorie de către toți participanții la colindat a măştii de protecţie în aşa fel încât să se asigure acoperirea nasului şi a gurii; purtarea mănușilor de protecție de către cei care împart produse; păstrarea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri între participanții la colindat; aplicarea regulilor de igienă individuală și colectivă pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 de către toți participanții la colindat”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La începutul acestei săptămâni,  coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile din județ, calculat de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, fără focarele din centrele rezidențiale și spitale, era de 2,22 cazuri noi/1000 de locuitori.

De asemenea, în prezent, sunt zece localități din județ (Boișoara, Drăgoești, Făurești, Grădiștea, Gușoeni,  Laloșu, Livezi, Milcoiu, Perișani și Runcu), care nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în ultimele două săptămâni.

Politica