sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele nu intervine în scandalul din interiorul PNL: „Dacă este Orban, îl accept, dacă este Cîțu, îl accept”

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că așteaptă de la cele trei partide care ar putea forma o coaliție de guvernare, o propunere de premier.

Președintele a preferat să nu încline balanța în scandalul din interiorul PNL spunând că l-ar accepta și pe Florin Cîțu și pe Ludovic Orban, dacă sunt susținuți de coaliție.

”Dacă se formează o coaliție care are majoritate în parlament și îl propune pe Orban, îl accept, îl desemnez”, a precizat șeful statului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Dacă îmi vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban, îl accept. Că este Cîțu, îl accept”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele a spus că nu există șanse să avem un guvern instalat până la Crăciun.

”Optimal ar fi să fie instalat noul guvern imediat după Crăciun, dar negocierile sunt negocieri. Nu cred că este bine să îi împingem prea tare de la spate pentru a nu face greșelile care s-au mai făcut la negocieri și apoi să se rupă coaliția”, a subliniat el, potrivit g4media.ro

Întrebat despre posibila sa suspendare din funcție, variantă vehiculată de noul partid AUR, Iohannis a replicat: ”Suspendarea e o poveste cam fumată. AUR este o formațiune despre care nu se prea știe ce vrea și ce face în politică”.

”PSD nu negociază cu nici un alt partid, sau nici un alt partid nu negociază cu PSD. PSD a câștigat cele mai multe voturi, dar asta nu înseamnă că pot emite pretenții pentru guvernare. Constituția e foarte clară, un partid are dreptul să formeze guvernul dacă are peste 50% din voturi”, a ținut să precizeze Klaus Iohannis.

Politica