marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acuzații grave din partea fiicei unui fost polițist, decedat de covid-19: „Ne-a spus ca l-a băgat în 2 saci și să îl luăm”

Un fost polițist din Râmnicu Vâlcea, infectat cu COVID-19, a decedat. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, era internat la secția de boli infecțioase a SJU Vâlcea, iar fiica acestuia s-a arătat revoltată de felul în care tatăl ei a fost tratat în perioada în care s-a luptat cu virusul.

Femeia a povestit cum a fost anunțată familia că bărbatul a decedat. Aceasta susține că fostul polițist nu era lăsat nici să sune acasă, atunci când era în spital.

„Tatăl meu a fost internat pentru că s-a simțit rău și avea saturație de oxigen scăzută. Am sunat la 112, a venit ambulanța, l-au luat și a fost internat pentru o noapte la spitalul județean la terapie intensivă. A doua zi, a fost mutat la spitalul vechi, la boli infecțioase. De acolo, ne suna mereu să ne spună ca nu vine nimeni la el și nu se descurca nici să bea apă. Am sunat la spital, iar ca să scape de responsabilitate, l-au mutat, din nou. Ne-a sunat seara țipând să îl luăm din spital ca îl omoară. Menționez că era fost polițist. Niciodată nu a fost recalcitrant. Am fost la spital sa îi las pastilele, pentru că el, acum 10 ani, a făcut accident vascular. Nu avea alte boli. Tot sunam. Unele asistente ne răspundeau drăguț, altele urât. El ne suna când putea și cred cu tărie ca nu îl lăsau să sune acasă, iar în data de 22.11.2020 de dimineața a murit. Domnul de la morgă, cu atâta ușurință, ne-a spus că l-a băgat în 2 saci și să îl luăm. Groaznic ce se întâmplă! El era un om bun ăi cred că a văzut prea multe de nu l-au mai tratat. Tatăl meu a fost polițist la municipiu, un om respectat și iubit”, a povestit fiica fostului polițist pentru voceavalcii.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă varianta în care medicul de la morgă a anunțat că persoana decedată a fost „băgată în 2 saci” pare greu de înțeles pentru familie, acesta este protocolul:  „Aparţinătorii vor fi informaţi telefonic de către unităţile sanitare în legătură cu cazurile severe şi despre survenirea decesului. În cazul decesului se va indica prezentarea la spital pentru ridicarea decedatului în termen de 24 de ore de la deces, pentru aparţinătorii care locuiesc la o distanţă mai mică de 100 km de locul decesului şi de maximum 48 de ore dacă aceştia locuiesc la o distanţă mai mare de 100 km sau în situaţii speciale. Cadavrul persoanei decedate ca urmare a infecţiei COVID-19 confirmată prin teste de laborator fără leziuni traumatice nu se îmbălsămează. Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar”.

Politica