marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoizolații din Târgu Jiu nu vor mai beneficia de 3 mese calde și își vor găti singuri, din ce primesc

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Târgu Jiu a luat decizia de a nu le mai duce oamenilor izolați mâncare caldă. Se pare că ar fi cheltuieli prea mari, iar hrana ar urma să fie pusă la dispoziția oamenilor nepreparată. Nu este tocmai ceva atât de crunt, doar că oamenii vor fi nevoiți să își gătească singuri, așa cum ar fi făcut, o bună parte dintre ei, dacă nu erau izolați. Totodată, oamenii vor beneficia de o schemă de alimentație pusă la dispoziție de medicii specialiști ai Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu, pentru a trece mai ușor peste cele 14 zile de restricție.

„Vom înlocui masa caldă cu hrană rece. Pachetele vor fi livrate de cel mult două ori în cele 14 zile. Am fost de acord să le oferim produse agroalimentare pe care ulterior să și le poată pregăti în domiciliul în care este izolat. Pachetele au o valoare de 30 de lei pe zi și au fost calculate în urma unui dialog cu un medic care se ocupă de dietetică de la SJU Târgu Jiu. Ne-a furnizat lista alimentelor de care un cetățean ar avea nevoie în situația de față. Ni s-au dat liste cu produsele care pot să asigure caloriile necesare pe perioada celor 14 zile de izolare”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Primarul Municipiului Târgu Jiu susține că în ritmul actual, Primăria nu va mai avea bani să susțină hrana celor izolați la domiciliu: „Dacă numărul de persoane va crește este foarte clar că și aceste două livrări nu se vor mai putea face ci vom trece la o singură livrare. Ieri am avut o discuție cu reprezentanții Guvernului și cu Dan Vîlceanu și le-am făcut o solicitare ca Guvernul să se implice în această problemă, a persoanelor izolate la domiciliu. Să zicem că dacă vom avea 1000 de persoane izolate ar trebui să asigurăm în fiecare zi un buget de 30 mii de lei mii. Dacă ne referim la o lună, bugetul Primăriei ar fi afectat negativ cu 900 de mii de lei. Mi-aș dori, pe moment nu sunt probleme, ca Guvernul să vină și să facă un fel de compensare pentru aceste sume pe care noi le disponibilizăm pe baza unor măsuri luate de instituțiile statului, nu noi, primăriile, am luat această măsură de autoizolare. Nu trebuie să rămână toată presiunea financiară pe umerii noștri. Nu avem în actele normative emise un plafon prin care putem să asigurăm strictul necesar pentru aceste persoane”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: igj.ro

Politica