Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un vâlcean nu a respectat autoizolarea și a mers la spital

Publicat

pe

Un bărbat din Horezu care s-a prezentat la spital, a minţit cadrele medicale și a ascuns faptul că a venit din străinătate. Individul venise din Norvegia, o ţară cu risc ridicat de infectare, şi a fost îndemnat de autorităţile din Vâlcea să stea în autoizolare pentru 14 zile. Astfel, în urma faptelor săvârșite de bărbat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au început urmărirea penală împotriva acestuia, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii, faptă prev. de art. 352 1 C.penal.

„În fapt, în cauză s-a reţinut că în seara de 23.03.2020, numitul G.F. s-a prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Orăşenesc Horezu, jud. Vâlcea, unde a completat Chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 la pacienţii care se prezintă la UPU/CPU/CAMERA DE GARDĂ ascunzând faptul că revenise în data de 13.03.2020 din Norvegia (ţară aflată pe lista statelor cu risc de infectare), motiv pentru care i se pusese în vedere de către reprezentanţii autorităţilor locale să rămână autoizolat la domiciliu”, se arată într-un comunicat oficial al Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei orașului Horezu sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia public”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.