marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comuna natală a lui Brâncuşi, staţiune turistică

Comuna Peştişani, din judeţul Gorj, în care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi, va fi declarată staţiune turistică de interes local, statutul urmând a fi obţinut până la sfârşitul anului, după cum a precizat, pentru jurnaliştii de la Adevărul, primarul comunei, Cosmin Pigui.
„Până cel târziu în această toamnă, localitatea Peştişani va fi declarată staţiune turistică de interes local. Statutul de staţiune îţi poate oferi un punctaj mai bun pentru comună, dar şi pentru agenţii economici care depun proiecte pe fonduri europene. Asta va duce la o dezvoltare turistică”, a spus edilul pentru sursa citată.
În satul Hobiţa există Casa memorială „Constantin Brâncuşi”, dar şi Peştera Ciorii, acolo unde a fost descoperită cea mai veche aşezare omenească din Europa, reaminteşte sursa citată, însă oferta pensiunilor din zonă nu este mulţumitoare pentru primarul comunei.
„Din păcate, privatul nu ţine pasul cu noi, pentru că şi privatul trebuie să vină alături de noi. Eu investesc, dar privatul trebuie să se devolte pe direcţia pe care o vrea turistul, adică să-i asigure turistului nişte condiţii, adică să facă anumite circuite şi să-l momească să stea mai mult la Peştişani”, a mai declarat edilul.

Politica