marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Poliţiei Române sărbătorită la IPJ Dolj

La data de 25 martie 2018 se împlinesc 196 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, 196 de ani de devotament şi profesionalism în slujba cetăţenilor.

Această „vârstă”, mai mult decat respectabilă, plasează Poliţia Română printre cele mai vechi instiţutii ale statului român, dovada a faptului ca poliţia a fost şi este considerata una dintre componentele de baza ale societatii romanesti, care şi-a adus o contribuţie însemnată la evoluţia şi progresul României încă din momentele de început ale cristalizării ideii de stat de drept si până în prezent, când România a devenit un reper al aplicării şi implementării standardelor democratice.

Pentru a marca această sărbătoare, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost desfăşurate o serie de activităţi, premergător acestei zile, printre care trebuie amintite Cupa Poliţiei Doljene şi Cupa Presei la Tir, cu această ocazie fiind avansaţi în gradul următor 95 agenţi de poliţie şi 55 ofiţeri de poliţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

In aceasta dimineata, în Amfiteatrul General Ion Eugen Sandu a avut loc şedinţa festivă  şi am fost onroaţi să îi avem alături de noi în această zi marcantă pentru poliţiştii doljeni pe domnul Prefect al Judeţului Dolj – DAN NARCIS PURCARESCU, doamnul Primar al municipiului Craiova – MIHAIL GENOIU, domnul ION PRIOTEASA – Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, dar şi reprentanţii celorlalte instituţii de aplicare a legii, parteneri în lupta împotriva criminalităţii.

Înaltele personalităţi au ţinut să adreseze pe lângă tradiţionalul La mulţi ani! şi felicitari poliţiştilor doljeni pentru activităţile desfăşurate zilnic.

Ca în fiecare an, am avut placerea şi totodată onoarea de a avea în mijlocul nostru delegaţiile străine din Republica Serbia – Regiunea Zajecar şi dinRepublica Bulgaria – Regiunia Vidin.

În semn de apreciere, domnul comisar şef de poliţie Dr. Constantin NICOLESCU a acordat plachete aniversare unor persoanlităţi locale şi reprezentanţilor delegaţiilor străine pentru implicarea în desfăşurarea sarcinilor nobile pe care societatea civilă ni le-a încredinţat.

Festivitatea a continuat cu premierea câştigătorilor Cupei Poliţiei Doljene la concursurile sportive. Pe parcursul sedinţei festive invitaţii au avut parte de mai multe surprize printre care un moment de cantece patriotice sustinut de Corul Colegiului Naţional Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.

De asemenea, am avut deosebita onoare şi plăcere în acelaşi timp de a avea ca invitaţi, membrii Ansamblului Folcloric Maria Tănase care au reuşit să încânte, prin cântecele şi dansurile lor, sufletele tuturor.  

Pentru această zi deosebită, artiştii au pregătit un moment special, incluzând doine, dar şi cântece specifice zonei.

La final, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, poliţiştii doljeni adresează sincere mulţumiri tuturor partenerilor şi colaboratorilor care ne sunt alături zi de zi pentru a face din judeţul Dolj unul dintre cele mai sigure judeţe din ţară.

Politica