joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua„Justiția moartă” – protest al avocaților împotriva Guvernului francez

Potrivit unui comunicat al Consiliului Național al Barourilor din Franța, în data de 23 martie 2018, cu ocazia Adunării generale a Decanilor Barourilor, se va pune în dezbatere situația mobilizărilor aflate deja în curs de derulare la nivelul fiecărui Barou ca formă de protest împotriva noilor modificări legislative din justiția franceză. Totodată, potrivit aceluiași comunicat, pentru data de 30 martie 2018, toți avocații din Franța sunt invitați să se alăture mișcării naționale de protest a sindicatelor profesiilor judiciare.

Conform declarațiilor membrilor CNB, profesia de avocatură, unită, unanimă și solidară, dorește să demostreze, prin amploarea mobilizării sale, că nu intenționează să lase guvernul să decidă singur destinul său și cel al justiției.

Mobilizareaavocaților trebuie să fie ascultată de guvern pentru ceea ce reprezintă, anume:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • împotrivire asupra metodei alese;

  • neîncredere în reforma propusă;    

  • respingerea abandonării justiției;

  • refuz față de dispozițiile ce încalcă dreptul la apărare și dreptul de acces la justiție.

De asemenea, la data de 21 martie 2018,Consiliul a arătat că nu exclude opțiunea propunerii unei sesizări a Consiliului de Stat pentru a modifica proiectul de lege. În ceea ce privește persoana responsabilă pentru noile modificări contestate, CNB îl indică pe Ministrul justiției.

Va fi astfel continuată lupta pentru a schimba conținutul noilor modificări, pentru a elimina măsurile inacceptabile și pentru a include propunerile formulate de reprezentanții profesiei de avocat în cuprinsul proiectului de lege. Totodată, Consiliul va continua să soliciteGuvernului comunicarea calendarului acestuia și a tuturor proiectelor de decrete și ordonanțe, pentru a putea influența corespunzător întreaga reformă propusă.

În cazul în care nu vor fi înregistrate progrese semnificative cu privire la conținutul textului de lege modificator, Consiliul Național al Barourilor va dedica o nouă zi pentru proteste naționale, rezervată pentru data de 11 aprilie 2018, cu o săptămână înainte de data propusă pentru prezentarea proiectului de lege în fața Consiliului de Miniștri.

Între timp, toate Barourile din provincie, coordonate de către Decani, împreună cu Baroul din Paris și cu toți avocații din Franța, rămân mobilizați pentru a menține presiunea asupra Guvernului francez.

Linkuri utile:

https://www.cnb.avocat.fr/fr/editos-du-president/journee-justice-morte-un-coup-de-semonce-pour-le-gouvernement

https://www.avocatura.com/stire/17171/cum-se-protesteaza-pe-afara-191-de-avocati-din-baroul-meaux-morti-in-palatul-de-.html

Rezumat si traducere drd. Lucian Nițuleasa

Politica