marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Statul Islamic, responsabil pentru atentatul de la Istanbul din noaptea de Anul Nou

Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentatul produs într-un club din Istanbul în noaptea de Anul Nou, când 39 de persoane au fost ucise de un atacator care a reușit să fugă, transmit Reuters, AFP și DPA, citate de Agerpres.

‘În continuarea operațiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creștinii își celebrau sărbătoarea apostată’, afirmă comunicatul organizației jihadiste, postat pe serviciul de mesagerie online Telegram, o metodă pe care gruparea a mai folosit-o pentru a revendica atacuri.

Atacul a fost întreprins ca răspuns la un ordin al liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi, de a lovi Turcia, susține comunicatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Reuters, autoritățile turce nu au comentat deocamdată pe marginea comunicatului. 

39 de persoane au fost ucise și alte 69 rănite în noaptea dintre ani, după ce un individ a deschis focul în clubul de noapte Reina, unul dintre cele mai cunoscute din Istanbul. Autorul atacului nu a fost prins.

Politica