marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șase studenți din Craiova, spirjiniți să-și lanseze ideile de afaceri

Fundația Romanian Business Leaders și BCR sprijină șase studenți din Craiova să testeze și să-și lanseze ideile de business, în cadrul proiectului VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR. Studenții din Craiova sunt invitați să își înscrie ideile de business până la data de 15 octombrie, pe website-ul www.vreausafiuantreprenor.ro .

Un juriu format din antreprenori selectează cele mai bune șase idei, în baza unor criterii legate de modelul propus și potențialul de dezvoltare (mai multe detalii aici). Cele șase idei sunt prezentate pe 21 octombrie, în cadrul conferinței VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR, organizată în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în sala Albastră. În deschiderea conferinței, liderii de business din juriu povestesc celor 150 de studenți participanți despre modul de gândire antreprenorială care i-a ajutat să-și construiască afacerile și să depășească barierele și momentele grele din viața de antreprenor.

Dupa prezentarea ideilor, cei 150 de studenți pun întrebări liderilor celor șase idei și decid care li se pare mai potrivită și în care doresc experimenteze în continuare testarea unei idei de afacere. Echipele nou formate vor elabora un plan de testare sub coordonarea mentorilor lor. Acesta este pus în aplicare pe parcursul unei ore și jumătate în care fiecare echipă interacționează cu cât mai mulți posibili clienți pentru a obține cât mai multe informații necesare în dezvoltarea prototipului. După sumarizarea tuturor părerilor obținute în faza de testare, echipele susțin o prezentare în fața juriului format din antreprenori, profesori și consultanți BCR. Ulterior, aceștia întocmesc un clasament al ideilor, iar fiecare echipa va primi feedback și sprijin pentru următoarele trei luni în elaborarea unui prototip și testarea lui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sprijinul constă în mentorat din partea a trei antreprenori, trei profesori și trei consultanți BCR, shadowing pentru liderii primelor trei echipe cu mentorii antreprenori, oportunitatea de a finanța ideea printr-o platforma de finanțare (Bursa Binelui) și sprijin continuu pentru dezvoltarea unui prototip al produsului/serviciului ideii de business și testarea acestuia. Totodată primele trei idei desemnate de juriu vor primi și câte 100 de euro donație, urmând ca ideea care obține rezultatele cele mai bune în baza testării prototipului final să primească suplimentar 700 de euro finanțare.

Programul “Vreau să fiu antreprenor” este realizat de Fundația Romanian Business Leaders (FRBL) cu sprijinul partenerilor: Banca Comercială Română (BCR), TUI Travel – Eurolines, Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Junior Chamber International (JCI) Craiova, Bursa Binelui, didactic.ro, Junior Achievement (JA) România, Fundația Leaders, Rotaract, Școala de Valori și Cristian Nicolae Inspiration.

Pagina de Facebook a evenimentului este aici iar pagina proiectului este: https://www.facebook.com/Ubercool.Antreprenor

Politica