marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sporturi nautice. Orşova speră să înfiinţeze şi secţii de seniori

După mai bine de 3 decenii de la înfiinţare, sporturile nautice de la Orşova ar putea avea şi secţii de seniori

Desemnat, la nivel juvenil, cel mai bun club european de kaiac-canoe şi canotaj, CSS Orşova caută soluţii prin care să-şi păstreze valorile şi după încheierea junioratului. Ilie “Puiu” Bănăduc (foto), directorul clubului mehedinţean speră să creeze secţii de seniori şi la malul Dunării, iar o soluţie ar fi un parteneriat cu CSM Drobeta.  “Am nişte variante, dar avem nevoie de sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi al  factorilor locali, precum şi al sponsorilor. De ce să profite alte cluburi de pe urma muncii noastre? Începând cu anii 80, Orşova a lansat numeroşi campioni europeni şi mondiali de seniori, dar şi olimpici, însă medaliile au fost obţinute pentru alte cluburi, fiindcă după terminarea junioratului, sportivii pe care noi îi descoperim şi îi creştem, încă  de prin clasa a VI-a, sunt nevoiţi să plece la Steaua şi Dinamo, care au secţii de seniori. Vreau să păstrăm pe plan local sportivii pe care noi îi urcăm pentru prima dată în barcă şi, în 2-3 ani, îi facem campioni mondiali de juniori, nu să se laude alţii, ulterior, cu rezultatele care ar trebui să ne aparţină. Ultimul exemplu e la europeanul de tineret de kaiac-canoe, de la Bascov, de luna trecută, unde foştii mei sportivi au luat 4 medalii de aur, dar pentru cluburile din capitală. Îi putem legitima la CSM Drobeta, care are deja o secţie de canotaj, fiindcă noi, cel puţin deocamdată, suntem Club Sportiv Școlar. Măcar 3-4 valori să păstrăm, atât la kaiac-canoe, cât şi la canotaj”, a pus Bănăduc.

Vrea să aducă balcaniada la Orşova
 
Oficialul mehedinţean speră ca noua generaţie care se formează în prezent la Orşova să fie prima serie care va rămâne la malul Dunării şi după încheierea junioratului. 
“Am început să facem o nouă selecţie, inclusiv în Mehedinţi şi întreaga Oltenie, nu doar din Moldova, dar rezultatele se vor vedea începând cu 2017. După ce vor termina junioratul, sper să-i putem păstra. Din păcate, la europenele şi mondialele de juniori din 2015, rezultatele au fost mai slabe, din cauza problemelor  pe care le-am avut în ultimii doi ani, când sportivilor nu li s-a mai asigurat nici măcar masa şi majoritatea au plecat, încă din timpul junioratului, la alte cluburi din ţară. Acum lucrurile au revenit pe făgaşul normal, fiindcă ne-am desprins de Liceul Teoretic Traian Lalescu şi am devenit club independent. Sper ca în 2018 să organizăm la Orşova şi un Campionat Balcanic. Anul acesta a avut loc la Iaşi, la canotaj”, a spus Bănăduc.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica