luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Florin Piersic, în stare gravă. Medicii din Cluj: Actorul are septicemie

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic. Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi, scrie g4media.ro

„E o situație gravă, da”, a precizat directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar.

Întrebat dacă viața actorului este pusă în pericol, medicul a răspuns afirmativ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit medicilor, Florin Piersic poate rămâne câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care speră să poată fi vindecat de infecția generalizată din organism.

Managerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan, și directorul medical, Adrian Molnar, au precizat că Florin Piersic a ajuns în jurul datei de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj cu infecție generalizată în organism, care se extinsese în corp de la genunchi, unde a fost localizată inițial.

Având în vedere că infecția a afectat și inima actorului, unde avea implantat un stimulator cardiac, medicii de la Spitalul Militar au considerat că este indicat ca Florin Piersic să fie transferat la Institutul Inimii.

În 29 aprilie, Florin Piersic a fost adus la Institutul Inimii, unde s-a constatat prezența unor infecții la sondele din stimulatorul cardiac care i-a fost implantat în urmă cu 15 ani.

„Nu s-a impus o intervenție chirurgicală imediată. Am evaluat situația, după ce făceam încărcarea cu antibiotice să facem intervenție să scoatem sondele”, a precizat medicul Adrian Molnar.

Inițial, fiind mulțumit de modul în care este tratat la spitalul militar, Florin Piersic a dorit să rămână internat tot acolo, însă a doua zi medicii de la spitalul militar au considerat că este mai indicat să fie transferat la Institutul Inimii, actorul fiind de acord cu acest lucru.

S-a realizat transferul. La Institutul Inimii s-a continuat tratamentul cu antibiotice și a fost transferat la Terapie Intensivă nu pentru că avea nevoie de îngrijire ATI, ci pentru a fi mai bine izolat, a mai explicat medicul.

„Evoluția a fost lent favorabilă”, a precizat Adrian Molnar.

Medicul cardiolog Horia Roșianu a precizat că el se afla în concediu cu familia în Germania, dar a fost ținut permanent la curent cu evoluția stării lui Florin Piersic.

Luni, starea clinică a lui Florin Piersic era ameliorată, a precizat Roșianu.

Directorul medical de la Institutul Inimii, Adrian Molnar, a mai precizat că după 48 de ore s-a decis transferul la Institutul Matei Balș din București, nu într-o situație de urgență.

Medicul ortoped care l-a tratat pe actor la Cluj a discutat cu ortopedul din București care a efectuat intervenția prin care i-a fost implantată proteza de la genunchi. Ambii medici au spus că pot face intervenția de extragere a protezei, dar dorința familiei a fost să fie operat de cel care a făcut prima intervenție.

Medicii de la Cluj au mai explicat că este necesară eliminarea protezelor din corp, pentru că pe acestea se formează o biopeliculă infecțioasă, iar pentru că materialele protetice nu au vase de sânge, antibioticul nu poate să ajungă în acele zone pentru a elimina infecția.

„Infecția a fost contractată înainte de a fi internat la spitalul militar”, au subliniat medicii.

spot_img
spot_img

Politica