vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oamenii din blocul afectat de explozie s-au întors acasă

„Oamenii pot sta în siguranță. În urma analizei, asta a reieșit”

După traumele prin care au trecut în urma exploziei nocturne, locatarii blocului din Craiova, unde un etaj s-a prăbușit în urma deflagrației, au fost permiteți să se întoarcă în locuințele lor, dar sub propria lor răspundere. Autoritățile, însă, au transferat responsabilitatea și au oferit doar o aprobare verbală, lipsind un document scris care să confirme siguranța clădirii. Utilajele au înlăturat detritusurile din blocul grav afectat de explozie.

„O mare parte dintre locatari se vor întoarce în case, ce știm, Inspectoratul de Stat în Construcții a terminat demolarea și a asigurat peretele și mai ales tavanul care a rămas suspendat.„, a declarat Cosmin Gagiu, director la serviciul de asistență socială Craiova, conform Digi24.

„Avizul, dacă a fost emis sau se emite acum, pentru că vorbele…  răspunderea este în totalitate a Inspectoratului de Stat în Construcții.„, a declarat Dan Diaconu, prefectul de Dolj, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu depinde de noi. Așteptăm după domnii de la RADPFL, să se organizeze, să monteze, adică e un procedeu… Adică oamenii pot sta în siguranță. În urma analizei, asta a reieșit„, a spus Alin Ghioacă, reprezentant al Inspectoratul de Stat în Construcții. După ce au stat toată ziua prin fața blocului, așteptând o decizie, locatarii și-au asumat riscul și s-au întors în case, pe propria răspundere.

Politica