luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în arest la Penitenciarul Vaslui, a fost plasat în arest la domiciliu.

„În temeiul art. 242 raportat la art. 218, 220 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestului preventiv dispus prin Încheierea 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1886/89/2023 al Tribunalului Vaslui (…) cu măsura arestului la domiciliu. În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul din sat Zăpodeni, com. Zăpodeni, jud.Vaslui, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în decizia instanţei, potrivit digi24.ro

Dumitru Buzatu are obligaţia de a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară ori de câte ori este chemat şi să nu ia legătura cu expertul Radu Judele precum şi cu o serie de martori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cursul săptămânii trecute, avocatul Kristian Winzer, care îl reprezintă pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iaşi ca martor denunţător într-un dosar instrumentat de procurorii anticorupţie.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie 2023, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Buzatu pentru luare de mită, însă acesta a contestat soluţia. Ulterior, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins contestaţia depusă de avocatul lui Dumitru Buzatu. Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: arhivă

Politica