marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Developing Creativity Through Robotics”, la Aman. Participă elevi din Craiova și Italia

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova va primi în data de 16 aprilie 2024 vizita unui grup de 15 elevi din Italia, însoțiți de profesorii lor, dar și de profesorii și elevii de la Liceul „Voltaire” din Craiova.

Acești tineri vizitatori vor avea oportunitatea să descopere resursele și activitățile oferite de bibliotecă și vor participa la un atelier STEM de codare cu ajutorul Ozoboților.

Tema activității este „Developing Creativity Through Robotics”, temă care le  oferă o perspectivă inedită asupra domeniului tehnologic și a posibilităților de inovare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elevii italieni implicați în cadrul unei mobilități Erasmus+, vor avea ocazia să interacționeze cu elevi români și să împărtășească experiențe și cunoștințe. Coordonarea acestui schimb cultural și educațional este asigurată de doamnele profesor Burtea Lavinia-Daniela și Udroiu Adriana, de la Liceul „Voltaire” din Craiova.

Această întâlnire, coordonată de colegele noastre Mădălina Băileșteanu și Sofia Cercel, reprezintă o oportunitate valoroasă pentru promovarea dialogului intercultural și a schimbului de idei între tinerii din diverse țări și comunități. Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, prin secția Mediatecă și American Corner Craiova facilitează astfel de inițiative și contribuie la promovarea colaborării și a înțelegerii reciproce.

Politica