luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un elev de clasa a VII-a și-a șantajat profesoara pentru o notă mai bună

Un elev de clasa a VII-a este suspectat că a șantajat-o pe profesoara sa de istorie, amenințând că va publica poze compromițătoare cu fiica acesteia pe rețelele sociale, în cazul în care nu primește o notă mai mare.

Profesoara, care predă la Liceul cu Program Sportiv din Brașov, s-a adresat autorităților, dar a anunțat, ulterior, și conducerea școlii. Cazul este unul neobișnuit inclusiv pentru cei de la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, conform Radio România Brașov. 

„Iată că acest caz este unul oarecum atipic, pentru că e un caz de șantaj de la un elev de clasa a 7-a către un profesor. Ce vă putem spune este că am aflat relativ târziu de această situație, pentru că într-o primă fază doamna profesoară de istorie de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat în mod direct Biroului de Poliției de Siguranță Școlară. La momentul de față vă putem spune că acești doi copii care sunt protagoniștii acestor evenimente sunt transferați la două școli diferite”, a afirmat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe lângă fapta de șantaj, se pare că elevul se afla deja în atenția cadrelor didactice. 

„Inițial, profesorii de la clasa elevului respectiv au sesizat faptul că elevul deranjează orele, că are un comportament necorespunzător la ore și atunci consiliul profesorilor clasei a decis scăderea notei la purtare și monitorizarea comportamentului elevului. După două sau trei luni de monitorizare au constatat că s-au înrăutățit lucrurile și evident că au rămas, în continuare, cu decizia de a-i scădea nota la purtare chiar la nota patru. Din acel moment lucrurile au degenerat”, a mai adăugat Bucur. 

Un dosar a fost deschis în acest caz de Poliția Brașov. 

„Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov au fost sesizați cu privire la incident și efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt și dispunerii, în consecință, a măsurilor legale ce se impun. În cauză, față de sesizarea primită, a fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări, in rem la acest moment, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent șef principal Daniel Zontea. 

Foto: arhivă

Politica