luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii sparg iepurașii și ouăle de ciocolată din magazine în căutare de bani ascunşi

Un fenomen de pe TikTok a creat isterie printre români. Oamenii s-au filmat cum sparg zeci de iepurași de ciocolată în căutarea unor presupuse bancnote de 50 sau 100 de euro ascunse în interior.

Acum au trecut însă și la ouăle Heidi de Paște, pe care le distrug direct pe rafturile magazinelor, fără să le cumpere.

Firmele au trimis mesaje oficiale: înăuntru e doar ciocolată, nu bani, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Iepurașii de ciocolată de la Lindt au în interior premii bănești”, este mesajul cu care o altă utilizatoare de TikTok atrage utilizatorii să-i urmăresc clipul video. Acesta se încheie, însă, înainte ca ea să prezinte vreo dovadă a prezenței banilor.

Aceste mesaje s-au viralizat rapid în mediul online, iar companiile au ieșit public să infirme.

Desigur, dulciurile nu conțineau bani, dar mai mulți clienți au spart produsele în căutarea banilor, motiv pentru care lanțul de magazine Lidl și producătorul de dulciuri Heidi au ieșit cu mesajul publice în care reiterează că produsele conțin doar ciocolată.

„Ia uitați iepurași care au înnebunit internetul, iepurașii care au cadouri în ei: bănuți. Este plin peste tot”, spune o utilizatoare a rețelei de socializare. Deși filmează produsele pe rafturile magazinului, ea nu prezintă dovada prezenței banilor.

„Nu mai spargeți iepurașii de ciocolată, înăuntru este chiar ciocolată însăși”, este mesajul afișat într-un magazin Lidl la raionul cu iepurași de Paște.

Mesajul a fost distribuit pe pagina de Instagram a lanțului comercial, la final de martie.

Heidi Chocolate, companie producătoare de dulciuri, a publicat, de asemenea, miercuri, un mesaj pe Facebook în care cere clienților magazinelor să nu mai spargă produsele în căutare de bani.

„Am văzut la rândul nostru clipurile de pe Tik Tok, referitoare la existența banilor în figurine de Paște. Însă vă asigurăm că produsele HEIDI tematice conțin doar meșteșugul ciocolatierilor HEIDI, care decorează aceste produse manual, ou cu ou, iepuraș cu iepuraș. Nu se află nimic înăuntru. Să nu stricăm bucuria oamenilor care le vor lua acasă pentru masa de Paște”, transmite Heidi, alături de o imagine cu figurine sparte de cei care doreau să verifice dacă sunt bani.

Foto: Facebook/Heidi Chocolate

Politica