luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salina Ocnele Mari își modifică programul

Salina Ocnele Mari este unul dintre obiectivele turistice care aduc an de an un număr foarte mare de turiști din toată țara și din străinătate.

Mina turistică Ocnele Mari este situată în localitatea cu același nume, la 8 km de Râmnicu Vâlcea, într-o zonă pitorească (aproape de Valea Oltului), cu tradiţie în turism balnear (Căciulata, Olăneşti, Călimăneşti) şi turism cu caracter religios (mănăstirea Cozia).

Unul din orizonturile în care exploatarea s-a încheiat a fost deschis publicului şi transformat în zonă turistică din anul 2009, accesul vizitatorilor fiind asigurat prin transportul cu microbuze de la suprafaţă până în interiorul salinei. Microbuzul care transportă turiştii în subteran circulă la un interval de 30 minute. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salina Ocnele Mari oferă condiții optime pentru relaxare, agrement și tratament: terenuri de volei, baschet, fotbal, tenis, biliard, minicarting. Pentru copii sunt amenajate spații de joacă dotate cu leagăne, tobogane şi balansoare.

În salină există amenajată o sală pentru organizare de evenimente, restaurant şi cramă, un magazin de suveniruri şi un magazin de băuturi răcoritoare și fast-food. În interiorul bazei turistice sunt amenajate spații pentru relaxare şi gimnastică, pentru a spori efectele terapeutice. De asemenea, în salina Ocnele Mari există o biserică ce poartă hramul Sfânta Varvara şi Sfântul Gheorghe.

În perioada care ne mai desparte de Sărbătorile Pascale, programul salinei a fost modificat.

Astfel, până pe 21 aprilie, în zilele de luni și marți (1,2,8,915 și 16 aprilie), obiectivul turistic este închis pentru vizitatori.

În zilele de miercuri-vineri, salina este deschisă în intervalul 10-16.00, ultima intrare la 14.30, sâmbăta și duminica programul fiind prelungit cu o oră.

În perioada 22 aprilie – 7 mai, programul de luni până vineri este în intervalul 10.14.-00, sâmbăta și duminica până la 17.00, iar în prima zi de Paște este închis.

Linia de autoservire va funcționa sâmbăta și duminica, iar în cursul săptămânii este închisă și se deschide în cazul unor rezervări pentru grupuri de minimum 50 de persoane.

Andi Niculescu

Politica