joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vicențiu Mocanu, candidatul AUR pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, propune subvenționarea taxelor de salubritate

Zeci de localități din județul Vâlcea au acceptat în ultimele luni creșterea substanțială a tarifelor practicate de firmele de salubritate. În cazul orașului Băbeni gunoaiele au sufocat orașul aproape două săptămâni, Consiliul Local refuzând aprobarea bugetului.

În Râmnicu Vâlcea locuitorii sunt revoltați de aceste tarife. Pentru că mulți oameni au sediile firmelor la ei în case, trebuie să achite pe aceeași cantitate de gunoi de două ori, o dată ca număr de persoane fizice ce au domiciliul acolo și apoi ca agent economic. Agenții economici care nu produc deșeuri într-o lună nici cât să umple o plasă, trebuie să achite săptămânal la niște prețuri foarte mari ca și cum ar umple cu gunoi un tomberon.

„În aceste condiții și după o mulțime de plângeri ale cetățenilor ce m-au rugat să găsesc o rezolvare a acestei situații, în ultimele zile, am discutat cu mai mulți economiști din partid.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cred că cea mai bună soluție ar fi ca o parte din tariful solicitat populației să fie plătit de primărie direct. Mai există primării în țară  care subvenționează chiar integral aceste taxe. Sunt îngrijorat că primăria însă nu a solicitat operatorului de salubritate un raport detaliat al activității al costurilor sale crescute, al volumului de gunoi ridicat, al sumelor încasate lunar de la populație și agenții economici și a marjei de profit.

Trebuie analizată această problemă la modul cel mai serios și văzut cât din bugetul pe anul viitor vom putea aloca ca subvenție, dar în același timp nu putem permite ca unii să facă miliarde profit exploatând o populație care trăiește, în cele mai multe cazuri din salariul minim sau din pensia minimă”, a declarat Vicențiu Mocanu, un manager de succes ce pare a atrage și electoratul de dreapta, dar și pe cel de stânga din municipiu, după ce a prezentat soluții pentru mai multe probleme ale râmnicenilor.

Andi Niculescu

Politica