luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevi calificați în etapele naționale ale unor olimpiade, anunțați că, de fapt, nu s-au calificat

Mai mulți elevi calificați la etapele naționale ale Olimpiadelor naționale de Biologie, Chimie și Geografie au fost anunțați că nu se mai regăsesc pe listele elevilor participanți la fazele pe țară, din aprilie, potrivit surselor Edupedu.ro. Elevii și profesorii ar fi sesizat diferențele de pe listele primite în tabele centralizate de la Ministerul Educației prin inspectorii școlari, fără alte precizări de la centru.

În cazul Olimpiadei Naționale de Geografie (ONG), decizia a fost luată de Ministerul Educației după ce instituția ar fi uitat să ia în calcul, pentru numărul de locuri totale, un întreg sector din București, arată informațiile Edupedu.ro.

Cu alte cuvinte, locurile elevilor calificați, validați de inspectoratele școlare și apoi anunțați că sunt calificați, adică merg mai departe la etapele naționale care vor avea loc în luna aprilie, au fost luate prin redistribuire către alți elevi din țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul Olimpiadei Naționale de Chimie (ONCh), mai mulți elevi din județele Suceava și Mureș, de exemplu, ar fi fost tăiați de pe liste fără nicio explicație, conform surselor citate. La această competiție sunt și probleme de finanțare, căci Ministerul Educației a alocat bani pentru 200 de participanți, deși sunt așteptați 300.

„Copilul știe că a fost calificat și după câteva ore sau a doua zi îl suni că nu mai merge. Să ne punem în pielea copilului și a părintelui. Te apucă durerea de cap, pentru ei este un șoc, pentru că vorbim de o competitivitate mare.

Sunt copii care înțeleg de regulă dacă undeva nu este locul lor, dar nu este cazul și acum. Au fost pe liste, validați, și așteptau să petreacă o săptămână printre cei mai buni luna viitoare la olimpiadă”, a susținut o sursă pentru Edupedu.ro.

În paralel, un elev din județul Prahova care ar fi marcat neregulamentar răspunsurile în căsuțele de pe lucrarea de la Olimpiada de Biologie s-a calificat la națională pe locuri suplimentare, după intervenția Ministerului Educației.

Foto:arhivă

Politica