joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a semnat recepția pentru Captare și primul tronson al Firului II Isvarna – Craiova

S-a semnat recepția pentru Captare și primul tronson al Firului II Isvarna – Craiova. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Craiovei. Lia Olguța Vasilescu s-a declarat încântată de faptul că va exista apă de izvor de munte la robinetele craiovenilor.

Putem spune de-acum că nu mai este doar un vis, ci devine certitudine faptul că locuitorii municipiului Craiova vor avea apă de izvor de munte la robinet. După ce comisia de recepție a verificat, în ultimele săptămâni, realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, astăzi s-a semnat a doua recepție pe Firul II Isvarna – Craiova. Antreprenorul, Asocierea firmelor ELSACO ELECTRONIC SRL BOTOSANI – HIDROCONSTRUCTIA SA BUCURESTI – SC ECOAPA DESIGN SRL, a finalizat reabilitarea stației de clorinare și amenajarea incintei de la captarea Isvarna, precum și reabilitarea și extinderea conductei de aducțiune pe o lungime de 20,5 km”, a explicat primarul.

Pe traseul celor peste 20 de kilometri de conductă care străbate UAT Tismana, Godinești și Câlnic s-au executat și 51 camine din beton pentru vane de golire, aerisire și by-pass. În acest moment mai sunt în desfășurare lucrări pe patru tronsoane ale Firului II Isvarna – Craiova, (Tronsonul VI fiind deja finalizat), toate apropiindu-se de final, conform spuselor edilului din Bănie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firul II Isvarna face parte din cel mai mare contract de canalizare și aducțiune de apă din Europa, investiția ajungând, cu tot cu actualizări, la peste jumătate de miliard de euro. La finalul acesteia, craiovenii vor avea apa de izvor de munte la robinet.

Politica