joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ovidiu Stângă are încredere în echipa lui Mititelu: „Se salvează”

Retrogradarea le dă fiori din ce în ce mai mari oltenilor de la FCU Craiova, care se află într-o situație delicată. Echipa nu produce puncte, iar tensiunile din vestiar încep să crească. Totodată, Adrian Mititelu a anunțat deja că va pierde mulți fotbaliști importanți, la finalul sezonului. Unii dintre ei au început să își caute noi formații.

Cu toate acestea, Ovidiu Stângă este de părere că FCU Craiova se va salva. El se bazează pe faptul că oltenii vor avea forța să evite ultimele două poziții și că de pe un loc de baraj e greu ca alb-albaștrii să piardă în fața unei echipe de Liga 2. Despre cealaltă formație din Bănie, Stângă nu are multe cuvinte de laudă și critică defensiva lui Petev. Totuși, tehnicianul oltean spune că Alex Mitriță merita un loc la naționala României.

„(nr. Cine are o misiune mai ușoară, FCU și Dinamo să se salveze, sau Universitatea Craiova să câștige campionatul?”) Se salvează amândouă. E greu de spus dacă amândouă fără baraj. Una s-ar putea să ajungă acolo. Dar se vor salva și FCU, și Dinamo, de la retrogradare. Dacă ajunge vreuna la baraj, nu va avea probleme. Nivelul la Divizia B este foarte slab, nu poate emite pretenții vreo echipă din liga a doua. Cealaltă Craiova e în competiție, dar e greu să câștigi campionatul la ce oferă play-off-ul. Îți trebuie constanță bună și să câștige puncte multe. Echipa lui Petev a prins multe etape bune, dar și 7-8 meciuri în care n-a bifat victorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motivantă e prezența lui Mitriță, care poate decide meciurile și să arate că merită la națională. Dacă e să mă întrebi pe mine, din afară, calitate are, ca să-l ia! Selecționerul Edi Iordănescu știe mai bine temperamentul și ce primează. Adică dacă-l bagi și nu face faza de apărare, sau își lasă adversarul, la nivelul ăla te ciocănește adversarul. Poate profita de superioritate. La Liga 1 nu avem valoare să profităm de această superioritate. La Craiova nu toată lumea se apără bine, de aceea echipa ia multe goluri și pierde puncte. Un adversar bun te face avion!”, a comentat olteanul pentru GSP.ro.

Politica