luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ford Otosan Craiova va produce în curând prima mașină 100% electrică

În curând, Ford Otosan Craiova va produce primul autoturism electric. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Mediului, Mircea Fechet, care s-a aflat, marți dimineață, într-o vizită de lucru la uzina din Bănie.

„În România, la fabrica Ford, se va produce în curând primul autoturism electric. Este o veste extraordinară pentru mediu, este o veste extraordinară pentru calitatea aerului din România şi este o veste extraordinară, sunt convins, pentru economia românească în general. Asta nu înseamnă doar un aer mai curat, asta nu înseamnă că o să avem mai puţine noxe în atmosferă, dar asta înseamnă că banii pe care îi punem la dispoziţie, sumele cu care finanţăm programul Rabla Plus, vor rămâne în România”, a spus Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Acesta a vorbit despre câte mașini electrice s-au cumpărat, în România, din 2016 până anul trecut.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În 2016, în România s-au achiziţionat doar 39 de maşini. Şi aceste cifre au tot crescut, în 2020 ajunsesem la peste 2.400, în 2021 am avut peste 10.000, în 2023 am avut peste 11.000. În toţi aceşti ani am finanţat peste 38.000 de autoturisme pur electrice. Sunt convins că unul dintre motivele principale pentru care românii au ales să achiziţioneze o maşină electrică a fost şi faptul că AFM-ul, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, acordă această bonificaţie”, a mai spus ministrul Mediului.

Mircea Fechet a făcut și un drive test cu una dintre mașinile Ford.

Politica