sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tragedie în Olt. Un limitator de înălțime a căzut peste o mașină

VIDEO/Accident teribil în Olt. Un camion a lovit un limitator de înălțime din metal care a căzut apoi peste o mașină în care se aflau trei persoane. Una dintre ele a murit.

„Echipaje din cadrul Stației Stoenești, Detașamentului Caracal și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere, prevăzute cu accesorii pentru descarcerare, două echipaje SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru descarcerări grele și o autospecială pentru primă intervenție, acționează pe Drumul Europen 70, în zona localității Pestra, pentru gestionarea unei situații de urgență provocate de căderea unui limitator de înălțime peste un autoturism aflat în trafic”, potrivit ISU Olt.

Una dintre cele trei persoane a fost găsită în stop cardio-respirator, una încarcerată, iar una în în afara autoturismului, conștientă.
„Persoana aflată în stop cardio-respirator, în vârstă de 44 de ani, a fost declarată decedată. La spital vor mai fi transportați doi bărbați, în vârstă de 18 și 42 de ani”, mai transmite ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traficul rutier este blocat, iar Poliția face cercetări.

Potrivit CFR, traficul feroviar nu este afectat.

„Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că un autotren agabaritic pe care era încărcat un utilaj terasier a rupt poarta de gabarit montată pentru siguranța podului de cale ferată de la km 142+378. Accidentul rutier s-a produs în jurul orei 12.40, pe DN 6, între Roșiori și Caracal, poarta de gabarit acroșată și ruptă de autotren fiind amplasată înaintea podului de cale ferată situat între stațiile CF Fărcașele și Drăgănești Olt. Din informațiile transmise de la fața locului, grinda porții de gabarit a fost smulsă de pe poziție, iar în momentul prăbușirii de pe reazeme a acroșat un autoturism, accidentul rutier soldându-se cu victime. Menționăm faptul că, podul feroviar de la km 142+378 este tip grindă metalică – inimă plină cu cale jos și era prevăzut cu porți de gabarit împotriva lovirii accidentale a grinzii acestui obiectiv feroviar. Deschiderea podului feroviar este de 17,8 m, iar ultima rezivie tehnică a fost efectuată în octombrie 2023, starea tehnica a acestuia fiind corespunzătoare. Facem precizarea că, în paralel cu ancheta derulată de organele abilitate pentru a se stabili cauza care a dus la acest tragic accident rutier, și reprezentanții SRCF Craiova vor face verificări și măsurători în zona accidentului.Din punct de vedere al traficului feroviar, menționăm faptul că trenurile pe relația Fărcașele – Drăgănești Olt circulă cu viteza normală”, a transmis Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

Politica