miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Țigări de contrabandă descoperite într-un microbuz, la Calafat

Peste 27.000 de țigarete au fost descoperite, luni, într-un microbuz, oprit pentru control, informează Poliţia de Frontieră Calafat. Țigările, diverse mărci, în valoare de 31.809 lei, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de provenineță.

”La data de 22.01.2024, în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un cetățean bulgar, în vârstă de 57 de ani, aflat la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria, care circula pe ruta Bulgaria-Germania.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate în bagajele personale, în capitonajul microbuzului, precum și într-un loc special amenajat, mai multe pachete de țigări, diverse mărci, care aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 27.660 de țigarete  (1.383 pachete de țigări),  pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență”, se arată în comunicatul poliției de frontieră.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de 31.809 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră.

Șoferul bulgar s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Politica