joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Marea ieftineală”, prelungită! Lista noilor alimente cu preţ plafonat

Executivul adoptă vineri o ordonanță de urgență prin care va prelungi, cu încă trei luni, plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, va introduce noi produse în listă și va include un plafon de maximum 5% pentru mai multe produse importate vrac.

„Adoptăm astăzi o măsură prin care continuăm protejarea puterii de cumpărare a românilor, mai ales în perioada de iarnă, când, știm cu toții, cheltuielile sunt mai mari. Prelungim limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă trei luni și extindem această măsură cu încă un număr de categorii de produse de la 14 la 21”, a spus Ciolacu vineri, la începutul ședinței de Guvern.

Astfel, se extinde această listă de produse al căror adaos comercial va fi plafonat și va fi adăugat și cozonacul printre ele. Alte noi produse adăugate pe lista alimentelor plafonate: carnea tocată, orezul, bulionul de roșii, usturoiul, cozonacul, margarină, drojdie, smântână și perele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, OUG adoptată azi mai vine cu câteva măsuri, precum un adaos limitat în cazul anumitor produse importate, în special cele la vrac, scrie digi24.ro

Aici adaosul comercial va fi plafonat la 5%. Vorbim de făină, ulei, carnea tocată de vită sau cea de pui – care nu mai necesită procesarea în abator.

Rămâne de văzut ce efecte va avea această ordonanță, pentru că până acum oamenii nu au simțit atât de mult ieftinirile deoarece s-au redus prețurile în principal la legumele și fructele de sezon. La lactate sau alte produs de bază, ieftinirile au fost de doar câteva procente.

Politica