sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vâlcea. Gutău mărește iar, în avans, taxele și impozitele și mai cere 500.000 de lei de la CJ pentru SCM, club deja finanțat cu peste 3 milioane de euro!

În stilul deja consacrat, Mircia Gutău strecoară noi și noi măsuri împovărătoare pentru contribuabili când locuitorii sunt cu gândul la zile libere și grătare. Acum, între Paște și 1-2 Mai. Miercuri, 26 aprilie, cu începere de la ora 10:00, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea este convocat în ședință ordinară. Pe ordinea de zi sunt incluse 19 proiecte de hotărâre inițiate de primarul Mircia Gutău, care are în CL o majoritate calificată (13 aleși PSD-PER-USR din totalul de 23). La punctul 5 se propune mărirea taxelor și impozitelor locale cu 13,8%, cu justificarea aiuritoare că ar reprezenta un indice de inflație menținut pentru 2024 (!?!) la nivelul celui din 2022. În expunerea de motive este omis cazul în care inflația va fi mai mică! Totodată, este cunoscut faptul că anul 2024 este unul eminamente electoral.

Un alt proiect de pe ordinea de zi vizează aprobarea de către legislativul local a asocierii municipalității cu Consiliul Județean, acord în urma căruia CJ Vâlcea să mențină o contribuție la finanțarea Sport Club Municipal (SCM) Râmnicu Vâlcea la 500.000 de lei pe an. Asta în condițiile în care municipalitatea a crescut recent finanțarea din fonduri proprii a clubului sportiv la peste trei milioane de euro (16 milioane de lei). SCM Râmnicu Vâlcea are o singură secție de performanță, echipa de handbal situată pe locul 6 în campionatul national (Liga Florilor) în acest moment, adică în afara obiectivului asumat, de participare în cupele europene în sezonul următor! Cealaltă secție este cea de fotbal, care este pe locul secund, cu puține etape înainte de play-off, în liga a patra (elita județeană) și are ca obiectiv promovarea în liga a treia. Surse din club și mediul fotbalistic județean susțin că echipa de fotbal a SCM are deja buget de 400.000 de lei – echivalentul a 80.000 de euro – stabilit la început de an, care ar trebui să fie sufficient la acest nivel, inclusiv pentru cele câteva grupe de copii și juniori.

Nota bene! Articolul va fi actualizat cu detalii după desfășurarea ședinței ordinare a CL Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica