vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câinii craiovenilor, sterilizați de Primărie

Craiovenii își vor putea steriliza câinii gratuit. Primăria vrea să subvenționeze aceste intervenții. În acest sens, consilierii locali sunt chemați să aprobe un proiect în acest sens. Măsura vizează sterilizarea, microciparea și înregistrarea în RECS a câinilor din rase comune sau metis.

„Această acțiune are ca scop reducerea numărului de câini fără stăpân de pe domeniul public și totodată constituie o reală economie la bugetul local. În vederea celor mai sus menționate s-a avut avut în vedere analiza costurilor minime pentru capturarea, transportul, cazarea, hrănirea, tratament medico-veterinar, sterilizarea/eutanasierea unui număr de 2000 de câini. S-au avut în vedere tarifele practicate de operatorul serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân pentru următoarele activități : pentru capturare 154,2 lei/câine, pentru transport ( 6 ore acționare + 2 ore staționare – 798,50 lei pentru 10 câini prinși/zi) 79,85 lei/câine, pentru cazare ( minim 14 zile x 26,49 lei/zi) 370,86 lei/câine, pentru servicii medicale minim obligatorii ( 346,53/zi x 2 zile minim la intrare și ieșire) 693,03 lei/câine.

Din ofertele înaintate de către S.C. Salubritate Craiova S.R.L. reieșite în urma unui studiu de piață pentru sterilizarea unui câine, rezultă o medie de 229 lei pentru sterilizare mascul, respectiv 260 lei pentru sterilizare femelă .În total cheltuiala pentru câinii fără stăpân în cele 14 zile este de 1298,12/câine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin implementarea acestui program autoritatea locală urmărește reducerea numărului de câini de pe domeniul public, ameliorarea sănătăţii şi bunăstării câinilor din adăposturi, stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună, prevenirea abandonului şi a pierderii câinilor, facilitarea recuperării câinilor pierduţi, promovarea deţinerii responsabile a câinilor, prevenirea agresivităţii asupra oamenilor şi animalelor, precum şi reducerea comerţului ilegal şi a traficului cu animale”, potrivit unui raport al primăriei.

Politica