vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Spitalul Orșova, la un pas de colaps

Un număr de 24 de medici ai Spitalului Municipal Orșova, județul Mehedinți, au semnat o adresă către Ministerul Sănătății, autoritățile publice locale, lideri politici locali și factori de decizie din domeniul sanitar. Este vorba de un apel disperat față de o posibilă intrare în colaps a instituției sanitare. 

Un apel disperat al medicilor șefi de secții din Spitalul Municipal Orșova și al reprezentanților Sindicatului SANITAS a fost transmis către Ministerul Sănătății, prefectul județului Mehedinți, președintele Consiliului Județean, primarul municipiului Orșova și Consiliul Local, dar și către liderii principalelor partide politice din județ.

În adresa transmisă și semnată de 24 de medici, este descrisă situația extrem de gravă în  care se află Spitalul din Orșova, după ce Consiliul de Administrație, primarul și Consiliul Local l-au lăsat fără buget și fără posibilitatea de a mai achiziționa hrană, medicamente, echipamente sanitare, reactivi și alte materiale necesare desfășurării activității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situația este una extrem de complicată și există riscul de a fi pusă în pericol viața pacienților. Semnatarii adresei subliniază, printre altele că începând cu data de 20 martie 2023 se vor asigura doar urgențele și nu se vor mai face internări.

Mai mult, cei 63 de pacienți internați în acest moment în spital vor mai fi ținuți doar până luni 20 martie 2023, după care unii vor fi externați, iar alții transferați către alte spitale, deoarece nu mai sunt bani de hrană și medicamente.

Intervențiile chirurgicale vor fi reprogramate, iar compartimentul de Terapie Intensivă își încetează activitatea de pe data de 22 martie 2023.

Toată această situație teribilă vine ca urmare a autorităților locale din Orșova care au intrat într-un război direct cu managerul Spitalului, Adrian Cican , în urma căruia au tăiat bugetul.

După întâlnirea de urgență a conducerii Spitalului Municipal Orșova cu prefectul județului Mehedinți Alin Isuf și directorul Direcției de Sănătate Publică Mehedinți, Miruna Constantin, a fost transmisă o adresă către primarul Orșovei, Consiliul Local și Consiliul de Administrație al Spitalului. Adresa cere măsuri de urgență pentru stingerea conflictului și avertizează asupra unor riscuri și vulnerabilități cu impact major asupra populației. 

Politica