Mehedinți: Pompierii au dat lecții la liceul ”Șerban Cioculescu”

Specialiștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți au răspuns astăzi invitației liceului teoretic “Șerban Cioculescu” de a susține o lecție deschisă în cadrul programului “Școala Altfel”.

Tinerii au fost informați despre modurile în care pot accede către o carieră în domeniul situațiilor de urgență, fiindu-le prezentate instituțiile care școlarizează personalul, dar și posibilitatea încadrării directe în cadrul unităților aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

”Liceenilor și cadrelor didactice le-au fost prezentate regulile și măsurile de apărare împotriva incendiilor, dar și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea unui seism. Prin desfășurarea acestei activități, pompierii mehedințeni au dorit să responsabilizeze tinerii cu privire la necesitatea respectării măsurilor de siguranță, astfel încât viața lor și a celor dragi să nu fie pusă în pericol. În speranța că aceste acțiuni informativ-preventive îi vor ajuta pe liceeni să ia cele mai bune decizii în situații limită, avem convingerea că o populație informată va fi în măsură să acționeze eficient și să gestioneze cu calm evenimentele produse, reușind să se protejeze, dar și să vină în ajutor persoanelor din jur. Activitățile urmăresc conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de siguranță, cu accent pe modul de comportare în situații în situații de urgență”, a anunțat ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Facebook/Nistor Valeria

Populare

Recomandări

Peach Fuzz, culoarea anului 2024

Culoarea anului 2024 de la Pantone este PANTONE 13-1023...

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...

E oficial! Show-ul „Chefi la cuțite” revine

Antena 1 a anunțat că show-ul „Chefi la...