vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii doljeni au desfășurat activități educative în școlile din județ

Polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Mihai Bravul” Dolj au desfășurat miercuri, 15 martie, activități educative în cadrul Școlii Gimnaziale Malu Mare, Grădiniței cu Program Normal Malu Mare și Gradiniței cu Program Normal Preajba.

Poliţiştii le-au prezentat copiilor regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

„Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru pietoni, semaforul pentru mașini, marcajul cu „trecerea de pietoni”, „pistă pentru bicicliști”, „STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni pentru a fi în siguranță.

De asemenea, pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, copiilor le-au fost prezentate modalitățile de rezolvare a unor conflicte pe cale amiabilă și cât de important este să fie toleranţi și să-i trateze pe cei din jur cu respect.

Astfel, copiii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată şi responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

În cadrul activităților, sub egida Campaniei Naționale „Dincolo de Aparențe” și a Proiectului Național „Eroii Internetului”, polițiștii, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, au urmărit conștientizarea elevilor, atât cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise, cât și identificarea de către aceștia a vulnerabilităților la care se expun prin utilizarea neadecvată a internetului.

Astfel, elevii au învățat că internetul este un spațiu public la care oricine are acces, prietenii din mediul online trebuie să fie doar cei pe care îi cunosc în realitate și nu trebuie să răspundă mesajelor care conțin imagini sau cuvinte nepotrivite”, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Dolj.

Politica