joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Fostul edil din Șimnicu de Sus, Marius Dumitru Cosmin, nu se întoarce la primărie

Înalta Curte de Casație și Justiție a desființat, miercuri, decizia aberantă prin care Curtea de Apel Craiova îl repunea, practic, în fotoliul de primar al comunei doljene Șimnicu de Sus pe ex-primarul Marius Dumitru Cosmin, scrie nouapresa.ro

”Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei nr. 134/2022 din 30 mai 2022 a Curţii de Apel Craiova – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează sentinţa recurată şi rejudecând cauza: Respinge cererea formulată de reclamantul Dumitru Marius Cosmin, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca inadmisibilă. Definitivă.”

Reamintim că, în ciuda faptului că în speță mai exista o hotărâre inatacabilă chiar a ÎCCJ, potrivit căruia fostul edil a fost legal declarat incompatibil și deposedat de mandat prin ordin al prefectului de Dolj, Curtea de Apel Craiova dispusese pe 30 mai 2022 că o altă hotărâre, a aceleiași instanțe, deși desființată de ÎCCJ, poate fi revizuită în favoarea fostului primar: Respinge excepţia inadmisibilităţii. Admite cererea. Dispune suspendarea executării sentinţei civile nr. 92/25.02.2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. 1026/54/2018, până la soluţionarea definitivă a cererii de revizuire. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marius Cosmin Dumitru, primarul comunei Șimnicu de Sus, și-a pierdut mandatul, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis recursul Agenției Naționale de Integritate (ANI) împotriva Sentinţei nr. 92 din 25 februarie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Craiova– Secţia contencios administrativ şi fiscal. Dumitru s-a judecat cu ANI după ce Agenția l-a declarat incompatibil în martie 2018 pentru că, în perioada 23 noiembrie 2012 – 1 octombrie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Leșile.

Politica