vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Beți și drogați, pe străzile din Olt

Un tânăr de 28 de ani din Slatina a fost depistat de polițiști, după ce s-a urcat la volan drogat. Șoferul a ieșit pozitiv la testarea cu drug test-ul.

„La data de 9 martie a.c., în jurul orei 19:15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina, în timp ce își desfășurau activități specifice pe strada Mânăstirii din municipiul Slatina, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 29 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, respectiv T1C MDMA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind continuate cercetările”, potrivit IPJ Olt.

Ulterior, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt au oprit pentru control pe strada Nicolae Titulescu din orașul Drăgănești-Olt un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Caracal.

„Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Și în cazul acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au adăugat oamenii legii.

Politica