sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Informații importante pentru persoanele cu dizabilități privind decontul de carburanți

Începând cu data de 1 martie 2023 se modifică metoda privind acordarea și decontarea bonurilor de carburant.

„Anunțăm beneficiarii, persoane cu dizabilități, de pe raza județului Mehedinți că datorită modificărilor legislative în vigoare cu privire la decontarea carburantului/acordarea de bonuri valorice pentru mijloacele de transport electrice, care intră în vigoare cu 01 martie 2023 și pentru că există încă o serie de nelămuriri la nivelul ANPD (AUTORITATEA NAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI), vom amâna primirea cererilor de decont programată începând de  la 01.03.2023, până la un răspuns clar a reprezentanților ANPD, cel mai probabil cu o săptămână!

Vom anunța ulterior data cu care vom începe să primim deconturile prin toate mijloacele media de care dispunem precum și prin adrese oficiale la Primăriile de domiciliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noua metodologie pentru acordarea decontului de carburant aduce modificări inclusiv la cererile tip pe care beneficiarii le completau cu traseul efectuat între localități.
Imediat ce noile cereri vor fi reglementate de către reprezentanții ANPD, beneficiarii, persoanele cu dizabilități, vor primi formularele de la Serviciului Evidență Beneficii Sociale situat pe strada Matei Vasilescu nr. 12 din Drobeta Turnu Severin.

DE ANUL ACESTA NU SE VA MAI DECONTA SUMA TOTALĂ PE O SINGURĂ CERERE, RESPECTIV 1500 LEI LA GRADUL I ȘI 750 LEI LA GRADUL II ȘI NU VA MAI FI NEVOIE SĂ SE COMPLETEZE TRASEUL EFECTUAT.

Dacă certificatul de încadrare în grad de handicap este PERMANENT, decontarea se va face semestrial, iar dacă certificatul este REVIZUIBIL, decontarea se va face trimestrial, în funcție de gradul de dizabilitate.
În ceea ce privește eliberarea bonurile valorice de combustibil, această procedură va intra în vigoare abia după încheierea contractului de prestări servicii între DGASPC Mehedinți cu operatorul de distribuire a carburantului. VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!”, a transmis DGASPC Mehedinți.

spot_img
spot_img

Politica