vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Tânără amendată pentru traversare neregulamentară

O tânără, de 30 ani, din comuna Mârşani, a fost sancţionată contravențional pentru că a traversat strada Calea Bucuresti, din municipiul Craiova, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

”O tânără, de 30 ani, din com Mârşani, a fost depistată de poliţişti în timp ce traversa strada Calea Bucuresti, din municipiul Craiova, prin loc nepermis şi fără să se asigure. Aceasta fost sancţionată contravenţional conform O.U.G 195/2002 R”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Potrivit sursei, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfăşurat, luni, 30 ianuarie, în intervalele orare 07.00-11.00 şi 15.00-18.00, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație ale căror cauze generatoare sunt abaterile săvârșite de către pietoni, pe drumurile publice din județ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acţiunea s-a desfăşurat atât în mediul urban, cât şi în mediul rural şi a avut în atenție pietonii care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, indisciplina pietonală fiind printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.450 de lei, 63 de sancțiuni fiind aplicate pietonilor.

Pentru siguranța pietonilor, polițiștii recomandă:

– traversați drumul public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea de pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;

– asigurați-vă permanent, chiar şi atunci când vă aflați pe trecerea de pietoni, astfel încât traversarea să fie făcută în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);

– nu traversați niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;

– pe vreme rea sau întuneric, purtație haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;

– să nu traversați prin spatele mijloacelor de de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie; – copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri

– ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor!

Politica