sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei frați de 2, 3 și 6 ani, morți într-un incendiu. Pompierii: „Intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul”

Trei copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani au murit, marți dimineață, intoxicaţi cu fum, în urma unui incendiu devastator care le-a cuprins locuinţa. 

De altfel, pompierii ISU și-au exprimat regretul că nu i-au mai putut salva pe cei trei frați și au precizat că, pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse în locuințe.

„Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul. Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București. Cei trei copii nu au mai putut fi salvați…”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a IGSU.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.

IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor. Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:

❗Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

❗ Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

❗ Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

❗Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.

Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!”, precizează IGSU.

Pompierii au fost chemați să intervină la locuința din sectorul 5 al Capitalei la ora 5.35 dimineața. Când echipajul de intervenție a ajuns la fața locului, incendiul fusese deja stins și au constatat că acesta s-a declanșat într-un pat.

„Primele echipaje de intervenție ajunse la caz au constatat că incendiul era deja stins și că se manifestase la un pat. Au fost identificate 3 victime în camera respectivă, copii cu vârstele de 2, 3 și 6 ani. S-au efectuat manevre de resuscitare. Din nefericire s-a constatat decesul acestora”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Au intervenit 4 ambulanțe SMURD, 3 autospeciale de stingere, 1 echipaj pentru descarcerare.

Unchiul copiilor a declarat că femeia locuia cu cei trei copii într-o locuință închiriată, tatăl micuților este plecat în Germania la muncă, scrie digi24.ro

„Mama copiilor este nepoata noastră. Ei stau cu chirie aici. Ne-au sunat din rude la 7.30 și am venit și noi repede aici și acum am aflat că sunt toți cei 3 copii decedați. Tatăl lor e plecat în Germania la muncă,” a spus bărbatul.

Politica