vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zodiac chinezesc 2023. Ce ne rezervă viitorul în Anul Iepurelui de Apă

Anul acesta, ne luăm la revedere de la Tigru și îi spunem bine ai venit Iepurelui. Pentru mulți oameni, Anul Nou Lunar, care a căzut pe data de 22 ianuarie, reprezintă momentul perfect să consulte stelele pentru a afla ce le rezervă viitorul în următoarele luni, scrie CNN.

Cei mai mulți cunosc doar lucrurile de bază: ciclul calendaristic pe 12 ani al zodiacului chinezesc este reprezentat de 12 animale – câte un animal pentru fiecare an. Animalul tău zodiacal este determinat de anul în care te-ai născut. Dar acesta este doar începutul.

Pentru cunoscătorii acestui sistem, un an nu este definit doar de un singur animal – există un ciclu sexagenar complex format din 10 tulpini cerești și 12 ramuri pământene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fiecare an, o tulpină cerească (unul dintre cinci elemente, care sunt cuprinse în categoria yin sau yang) este cuplată cu o ramură pămânească (unul dintre cele 12 animale ale zodiacului chinezesc).

Gui Mao este al 40-lea element din ciclul de 60 de ani al sistemului chinezesc: tulpina cerească „Gui” reprezintă apa, în timp ce ramura pământească „Mao” reprezintă iepurele. Asta înseamnă că 2023 este anul Iepurelui de Apă, scrie digi24.ro

„Anul Iepurelui Gui Mao este un an destul de special – când toate elementele dintr-un an sunt yin”, a explicat Theirry Chow, un consultant în geomanție din Hong Kong cunoscut pentru îmbinarea geomanției tradiționale chineze cu elemente moderne de design.

„Este de asemenea neobișnuit să ai combinația dintre apă și iepure. Iepurele reprezintă lemnul. Apa hrănește lemnul (potrivit geomanției chinezești)”, a spus Chow.

Industriile care folosesc lemnul ca principal element, precum cele din domeniul cultural, cel agricol, editurile și companiile care produc sau vând mobilă, vor beneficia. Industriile de foc, pe de altă parte, inclusiv afacerile din domeniul digital și al tehnologiei, ar putea avea de suferit întrucât focului îi este frică de apă, potrivit consultantului chinez.

„Anul Iepurelui de Apă va fi un an mai blând. Vom avea timp să ne tragem sufletul. Am fost în tunel în ultimii ani, iar lumina devine mai mare acum”, a spus Chow.

Pentru a determina ce va însemna Anul Iepurelui pentru tine, găsește-ți mai întâi animalul care corespunde anului tău de naștere – conform listei de mai jos

Șobolan: 2020 , 2008, 1996, 1984, 1972, 1960

Bivol: 2021, 2009, 1997, 1985, 1973, 1961

Tigru: 2022, 2010, 1998, 1986, 1974, 1962

Iepure: 2023, 2011, 1999, 1987, 1975, 1963

Dragon: 2024, 2012, 2000, 1988, 1976, 1964

Șarpe: 2025, 2013, 2001, 1989, 1977, 1965

Cal: 2026, 2014, 2002, 1990, 1978, 1966

Capră: 2027, 2015, 2003, 1991, 1979, 1967

Maimuță: 2028, 2016, 2004, 1992, 1980, 1968

Cocoș: 2029, 2017, 2005, 1993, 1981, 1969

Câine: 2030, 2018, 2006, 1994, 1982, 1970

Porc: 2031, 2019, 2007, 1995, 1983, 1971

Iepurele

Persoanele care s-au născut în Anul Iepurelui vor trece prin „Ben Ming Nian” – propriul lor an zodiacal – în 2023. Adepții zodiacului chinezesc cred că din această cauză vor fi mai multe perturbări și instabilități în anul acesta. „Persoanele născute în Anul Iepurelui trebuie să se aștepte la schimbări mari în privința sănătății, carierei și relațiilor personale. Ar putea fi puțin stresant, în special pentru cei ai căror diagramă a nașterii nu favorizează apa”, a spus Chow.

„Dar țineți minte că nu totul este rău. Ar putea înseamna o oportunitate de dezvoltare.” Iepurii ar trebui să încerce să atragă energie pozitivă și să participe în evenimente fericite de fiecare dată când este posibil. Trebuie să călătorească înspre destinații aflate la sud de ei – nu contează dacă aceste locații sudice sunt în orașul lor sau în afara țării, potrivit lui Chow.

Dragonul

Va fi un an bun pentru dragoni. Nicio stea ghinionistă nu le va afecta anul. „Nu există nicio îngrijorare ieșită din comun, poate cu excepția sănătății celor născuți vara și toamna. Aceștia s-ar putea simți stresați mai ușor”, a spus Chow.

Expertul în geomanție îi îndeamnă pe dragoni să nu ia decizii grăbite la muncă. „Nu înseamnă că trebuie să îți bați capul prea mult. Doar lasă lucrurile la dospit mai mult înainte să iei o decizie”, a spus Chow. Dragonii singuri s-ar putea să își întâlnească partenerii romantici anul acesta. Culorile norocoase sunt metalice, precum aurul sau argintul. Pentru dragoni, călătoriile înspre vest vor fi norocoase, potrivit lui Chow.

Șarpele

Persoanele născute în anii Șarpelui se vor bucura de vești pozitive și abundență pentru că steaua călătoriilor, Yi Ma Xing, și steaua norocului, Cai Xing, vor fi dominante pentru ei în acest an. „Oportunități, direcții noi și progrese vor veni pentru tine la muncă”, a spus Chow.

„Dar șerpii trebuie să găsească un echilibru în viață și să ia o pauză când e nevoie”. Din punct de vedere romantic, Șerpii s-ar putea să găsească dragoste în timp ce călătoresc anul acesta.

Chow îi sfătuiește să poarte albastru sau auriu și să călătorească înspre vest sau nord.

Calul

„Anul acesta, Caii vor fi luminați de steaua ‘Floare de Piersic’ (Taohua Xing). Asta este întotdeauna o veste bună”, a spus Chow. Din punct de vedere profesional, Caii vor găsi noi oportunități și vor întâlni mulți gardieni care îi vor ajuta. Se vor bucura și de relații bune: acesta ar putea fi un an bun pentru logodnă sau căsătorie. Există și o problemă de luat în considerare pentru Cai: fiți atenți la sănătatea fizică și mentală a familiei, a spus Chow.

„Ei pot purta haine colorate, precum roz, portocaliu și un pic de galben. În ce privește călătoriile, se pot îndrepta înspre sud”, potrivit lui Chow.

Capra

Anul acesta, Caprele îl întâmpină pe Tai Sui. În mod normal, acesta are o influență pozitivă în privința norocului, dar în același timp, ar putea însemna că acest an va fi unul extenuant. De aceea, Caprele trebuie să aibă grijă de ele și să se odihnească atunci când e nevoie.

„Ia-ți puțin timp ca să te cunoști mai bine. În carieră, trebuie să rămâi umil și să menții un profil discret. Observă mai mult. Oportunitățile se vor prezenta la momentul potrivit”, a spus Chow. Despre relațiile Caprelor, Chow spune că va fi un an liniștit. „Este mult mai probabil că vor întâlni oameni noi, prieteni noi și chiar iubiri noi anul acesta”. Aurul și călătoriile spre vest ar putea aduce mai mult noroc.

Maimuța

Vești bune pentru Maimuțe: vor fi într-o uniune armonioasă cu Tai Sui anul acesta. Chow spune că maimuțele vor fi răsfățați cu admirație din partea celor din jurul lor la locul de muncă. Dar astea nu înseamnă că ar trebui să-și trăiască viața cu nesăbuință.

În schimb, expertul ăn geomație spune că Maimuțele „ar trebui să joace la siguranță anul acesta, în special în cazul celor care iubesc sporturile extreme”. În privința relațiilor, acestea ar putea isca certuri și dramă, situații care ar putea fi îmbunătățite printr-o comunicare mai bună anul acesta. Galbenul și bejul sunt culorile norocoase în 2023 pentru Maimuțe, care ar trebui să se uite înspre vest pentru călătorii, potrivit lui Chow.

Cocoșul

Cocoșii trebuie să țină garda sus: aceștia vor intra în conflict cu Tai Sui anul acesta, ceea ce ănseamnă că următoarele luni ar putea fi instabile și ar putea veni cu multe schimbări. Sfatul lui Chow: îmbrățișează haosul și călătorește mai mult.

„Adună cât mai multă energie pozitivă și fii mai conștient de faptul că s-ar putea să atragi cu mai mare ușurință conflictele anul acesta”, a spus Chow. „Dar înțelege că aceste schimbări sunt pozitive”. Pentru a contracara problemele, Cocoșii ar trebui să poarte mai mult galben și maro și să viziteze locuri din vest și nord.

Câinele

Fiind în comuniune cu Tai Sui, persoanele născute sub semnul Câinelui se vor bucura de un an mai plăcut cu progrese semnificative în carieră și din punct de vedere financiar. Câinii, însă, trebuie să nu uite să fie umili și să asculte de alții, în special de prieteni și de cei în care au încredere, potrivit lui Chow. Vă vor spune lucuri importante care vor fi benefice pentru Câini anul acesta.

„Culorile norocoase sunt argintiu și albastru, iar locul lor norocos este la nord de ei”, a spus Chow.

Porcul

Pentru Porci, anul va fi unul pozitiv. Totuși, faptul că îl vor întâmpina pe Tai Sui le-ar putea afecta sănătatea din cauza orelor suplimentare de muncă.

„Trebuie să pui în echilibru munca cu timpul liber în mod egal”, a spus Chow. Persoanele născute în anii Porcului s-ar putea să se bucure de succes pe plan profesional dacă sunt dispuși să se concentreze pe munca în echipă. „În privința relațiilor, va fi un an bun pentru voi. Vă veți face prieteni noi și, posibil, noi parteneri romantici”, a spus Chow.

Ca să aibă cât mai mult noroc, Porcii trebuie să poarte mai mult roz sau violet și să organizeze o călătorie în sud.

Șobolanul

Șobolanii se vor afla în conflict cu Tai Sui, cunoscut și sub numele de Xing (torturător) Tai Sui anul acesta.

„În general, asta înseamnă un an mai greu”, a spus Chow. „Dar atunci cînd este yin, există mereu și yang. Așa că țineți minte, nu este niciodată totul rău”. Șobolanii trebuie să fie mai atenți la sănătate și muncă. Aceștia ar putea fi susceptibili la răni minore și probleme de comunicare anul acesta. Chow le recomandă să poarte culori vesele – roz sau portocaliu – și să viziteze locuri mai calde.

Bivolul

Bivolii se vor bucura de un an entuziasmant pentru că steaua călătoriilor și steaua norocului fac lumină asupra lor.

„Vor găsi noi oportunități și finanțele lor vor atinge un nou nivel. Probabil că vor călători mai mult la muncă și în scop personal. Dar din cauză că vor călători și lucra mai mult, trebuie să fie conștienți de sănătatea lor”, a spus Chow.

Cei care sunt singuri și își caută perechea s-ar putea să aibă mai mult noroc anul acesta. Între timp, la alegerea destinației de călătorie, Bivolii ar trebui să meargă spre nord.

Tigrul

Pentru Tigrii, „Ben Ming Nian” s-a terminat. „Asta înseamnă că orice vremuri grele și instabilități resimțeau până acum se vor ameliora în curând”, potrivit lui Chow.

„Dar răbdarea este cheie pentru că aceste schimbări nu se vor produce imediat.” Tigrii, în special cei născuți primăvara și vara, ar trebui să se recupereze în prima parte a anului și să ia decizii importante abia în a doua jumătate a anului. Aceștia trebuie să nu grăbească lucrurile în relații și să își acorde destul timp lor înșiși. Hainele galbene, albastre și maro îi vor binedispune pe Tigrii, care se vor bucura cel mai mult de călătoriile spre nord și vest, potrivit lui Chow.

Politica